Kulturministeren saksøkt etter konkurs

- Det er snakk om betydelige beløp.

SAKSØKT: Kulturminister Thorhild Widvey og fire andre som var involvert i selskapet RXT, som gikk konkurs for to år siden, er saksøkt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SAKSØKT: Kulturminister Thorhild Widvey og fire andre som var involvert i selskapet RXT, som gikk konkurs for to år siden, er saksøkt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norfield Shipping har saksøkt kulturminister Thorhild Widvey (H) og fire andre personer som satt i styret eller ledelsen i selskapet RXT, som gikk konkurs i 2013.

Det er reder Tor Østervik som gjennom sitt selskap Norfield Shipping har gått til søksmål, skriver Bergens Tidende.

- Jeg kan bekrefte at det er snakk om betydelige beløp, sier advokat Stein Pettersen, som representerer Norfield Shipping, til avisen.

Seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology (RXT) ble notert på Oslo Børs i 2006 og jobbet på oppdrag for flere internasjonale oljeselskaper. I juni 2013 gikk selskapet konkurs etter flere år med økonomiske problemer.

Konkursen førte til store tap for Norfield Shipping, som leide ut skip til RXT og var blant selskapets tre største kreditorer. Advokat Pettersen vil overfor avisen ikke kommentere hvor store summer det er snakk eller begrunnelsen for søksmålene.

Nåværende kulturminister Thorhild Widvey satt i selskapets styre i perioden fra selskapet ble børsnotert til det gikk konkurs.

- Jeg kan bekrefte at det har kommet et krav. Kravet bestrides. Utover det har jeg ingen kommentar da saken skal gå i retten, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer