Kulturministeren svarte leserne

«Musikk-Norges mektigste» ser ikke på meg selv som særlig rocka.

(Dagbladet.no): Han er kåret til Musikk-Norges mektigste, kulturminister Trond Giske.

- Han lover mye, og burde innfri - ellers blir fallhøyden stor, skriver Dagbladets jury, som hvert år gjennomfører kåringen.

Men i år er første gang en kulturminister står øverst på lista.

- Jeg har makt og bruker den. Som kulturminister skal jeg være en viktig faktor i norsk musikk. Dessuten er jeg genuint interessert i populærmusikk. Jeg har et stort nettverk, lang erfaring med kulturpolitisk arbeid og ser et behov for politisk handling, foreslår Giske som grunner til at han har fått denne plasseringen.

Giske lover å løfte hele kultursektoren, spesielt populærmusikken, i løpet av de neste fire åra. Kulturdepartementet overfører hvert år store midler til symfoniorkestre og store musikkfestivaler som Festspillene i Bergen og Molde Jazzfestival.

Giske tror ikke på å overføre denne modellen til populærmusikken.

- Rock på statsstøtte er ikke rock, mener han.

Så hvordan vil han gjøre det? Gjør han nok? Hvordan overleve som musiker? Og hvilke norske band tror han mest på?

TRØNDERROCK: Trond Giske holder fram DumDum Boys som et band som har fått det til. Som de er også han trønder. Lørdag deltar han under Bylarm i Tromsø. Foto: Nina Hansen
TRØNDERROCK: Trond Giske holder fram DumDum Boys som et band som har fått det til. Som de er også han trønder. Lørdag deltar han under Bylarm i Tromsø. Foto: Nina Hansen Vis mer