LESER:  Kulturminister Linda Hofstad Helleland leser gjerne flere bøker på en gang. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet
Linda Hofstad Helleland
LESER: Kulturminister Linda Hofstad Helleland leser gjerne flere bøker på en gang. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet Linda Hofstad HellelandVis mer

Kulturministeren tar med flere kilo bøker på påskeferie

- Jeg leser gjerne flere bøker på en gang.

(Dagbladet): Påsken er krimtid for mange, også for kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Selv på feire i Spania har Helleland med seg flere bøker enn hun rekker å lese.

Bærer litt ekstra - For meg er høytidene er også høytider for boklesing. I år er hele familien i Spania, og jeg har med meg ett lass med bøker og bærer gjerne på at par kilo ekstra, så jeg har noe å velge i, sier Helleland.

Øverst på årets leseliste står Tove Alsterdal, svensk journalist og krimforfatter, boka om Alex Ferguson, Jostein Gaarders «trikkeføreren» og reiseskildringen «Sovjetistan».

- Jeg leser gjerne flere bøker på en gang. En på stranda og en annen på terrassen. Også leser jeg for og sammen med barna, sier hun.

Gudstjeneste Hva er påske for deg?

- Det å være sammen med familie og gode venner, samtidig som jeg får være ute i aktivitet. Også prøver jeg å alltid å få med meg en gudstjeneste i løpet av påsken. I år skal vi i en utendørs gudstjeneste her hvor vi er nå.

Like før påske sendte regjeringen, men kulturministeren i spissen, forslag til ny åndsverklov på høring.

- Åndsverkloven er vår viktigste kulturlov. Nå blir den enklere å bruke og bedre tilpasset verden vi lever i, uttalte Helleland i den forbindelse.

- Bedre tjeneste Utredningen om kunstnerøkonomien fra 2015 viste blant annet at den teknologiske utviklingen har svekket rettighetshavernes stilling.

Regjeringen ønsker å gjenopprette denne balansen og styrke rettighetene til skapende og utøvende kunstnere, slik at det skal bli lettere å omsette åndsverk og rettigheter, skriver NTB.

- Skapende og utøvende kunstnere får med dette lovforslaget bedre forutsetninger til å tjene penger på det de produserer. Forslaget legger også til rette for at forbrukerne kan få bedre tjenester. Jeg vil oppfordre bransjen til å styrke det digitale tilbudet slik at det blir enkelt og attraktivt å bruke gode, lovlige tjenester, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Høringsfristen er 8. august.