TO MILLIONER:  Kulturminister Linda Hofstad Helleland utlyser to millioner kroner til et pilotprosjekter, hvor målet er å øke kultur i det digitale markedet.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TO MILLIONER: Kulturminister Linda Hofstad Helleland utlyser to millioner kroner til et pilotprosjekter, hvor målet er å øke kultur i det digitale markedet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Kulturministeren utlyser to millioner kroner til digitale prosjekter

- Dette er en start, for å teste om dette kan stimulere til mer innovasjon og nyskaping i kultursektoren.

(Dagbladet): For noen uker siden var kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) på besøk hos Youtube-kollektivet «Nordic Screens», Norges ledende Youtube-nettverk. Nettverket leverer over 30 millioner videovisninger i måneden og har 65 kanaler med mer enn 10 000 abonnenter.

- Her er det mulighet for å skape arbeidsplasser. Det er ikke alltid sånn at staten må inn for å skape arbeidsplasser, uttalte statsråden til Dagbladet etter besøket.

To millioner kroner Nå utlyser kulturdepartementet to millioner kroner til pilotprosjekter, hvor målet er å øke kultur i det digitale markedet.

- Utvikling og testing av nye modeller kan være dyrt og risikabelt, men det er med prøving, feiling og utvikling vi kommer videre. Derfor ønsker jeg å bidra til mer testing og utvikling i de kreative næringene, sier Helleland, og legger til:

- Disse to millionene går til et pilotprosjekt der søkerne kan få støtte til nettopp dette.

- Ingen av oss har svarene Målet med prosjektet er at å redusere risikoen for å teste og utvikle nye forretningskonsepter, stimulere til mer innovasjon og bidra til å utveksle kunnskap på tvers av kulturfeltet.

- Ingen av oss har alle svarene, spesielt i ei tid da publikums vaner endrer seg i et stadig høyere tempo, men det er gjennom prøving og feiling vi kan utvikle nye løsninger for framtida som igjen kan gi et bedre tilbud til publikum, flere inntekter og ikke minst flere arbeidsplasser innenfor de kreative næringene, sier Helleland og fortsetter:

- Dette er en start, for å teste om dette kan stimulere til mer innovasjon og nyskaping i kultursektoren. Om det blir stor interesse for tiltaket vil vi se på muligheten for å utvikle prosjektet videre.