Kulturministerens plan: Papiravisene skal overleve i fem år

Det frie ord blir skattet lavt.

ÅTTE PROSENTS LØSNINGEN: Kulturminister Thorild Widvey skal ha bestemt seg for hvor høy skatten på nyheter og den offentlige samtale skal være. For NRK skal det gjelde helt andre regler og økonomi. Her sammen med kringkastingsjef Thor Gjermund Eriksen og NRKs nye styreleder, Birger Magnus. Foto: Scanpix
ÅTTE PROSENTS LØSNINGEN: Kulturminister Thorild Widvey skal ha bestemt seg for hvor høy skatten på nyheter og den offentlige samtale skal være. For NRK skal det gjelde helt andre regler og økonomi. Her sammen med kringkastingsjef Thor Gjermund Eriksen og NRKs nye styreleder, Birger Magnus. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MEDIER: Klassekampen kunne nylig presentere lekkasjer fra statsbudsjettet. I følge dem planlegger kulturministeren å legge fram et forslag om lik og lav moms på papir og nettmedier: Åtte prosent.

Men ministeren viser barmhjertighet: Papiravisene skal få fem års utsettelse før øksa faller. Det betyr at avisene i fem år vil ha samme avgift på det trykte ord som vi har i dag: Null.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer