Kulturpersonlighet ødela teaterforestilling

- Bøddelen er homo! ropte kulturpersonligheten Erling Fossen, og ødela for Det Norske Teatrets framføring av «Bøddelen».

Deler av stykket som har premiere på Det Norske Teatret 20. januar ble vist fram på «Blå» på mandag kveld. Nede i salen satt kulturpersonlighet Erling Fossen og ergret seg grønn. Etter en stund klarte han ikke lenger å holde følelsene i sjakk. «Slutt å snakke nynorsk!!!» skrek kulturpersonligheten. Og etter en stund, i stillhetens øyeblikk fra scenen: «Bøddelen er homo!».

- Ja, jeg ble irritert, innrømmer kulturpersonligheten Erling Fossen.

Irriterte

- Hvorfor det?

- For det første er det så utrolig at skuespillere skal begynne å snakke nynorsk midt i Oslo bare fordi de har fått jobb på Det Norske Teatret. Det er så kunstig. Den andre bemerkningen gikk på bøddelen (spilt av Jan Grønli, red.anm.). Han var jo ingen bøddel med sin røde genser, men «woman in red». Hele greia ble en utrolig «misfit».

- Forstyrrelsene var veldig ødeleggende, sier Nina Wester, som har fulgt instruktør Yngve Sundvor i arbeidet.

- Han skrek i stillheten rett etter bøddelens tale. Det var svært respektløst, og folk ble irriterte, sier hun.

Forelsket

{ndash}Når det er ting som irriterer deg, må du bare stå opp og si ifra. Altfor få gjør det, sier kulturpersonligheten Erling Fossen.

- Norske skuespillere lider av Monna Tandberg-syndromet. Utrolig manierte. Etter å ha sett Nils Ole Oftebro som Don Juan har jeg blitt kurert for teater.

- Men hvorfor i herrens navn og rike var du da på «Bøddelen»?

- Fordi jeg er litt forelsket i Andrea Bræin Hovig, avslutter kulturpersonligheten Erling Fossen.

BLE BLÅ: Morgenbladets kulturpersonlighet Erling Fossen dro for å se Andrea Bræin Hovig.