Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kulturpris til DumDum Boys

Trønderne hyller heltene.

Rockebandet DumDum Boys ble torsdag tildelt Sør-Trøndelag fylkeskommunes kulturpris for 2004. Fylkesordfører Tore S. Sandvik foretok tildelingen, og framhevet de fem rockerne som landets fremste rockeband og en stor inspirasjonskilde for mange andre musikere.

Årets prisvinnere - Prepple Houmb, Atle Karlsen, Kjartan Kristiansen, Sola Jonsen og Aslak Dørum - kommer i fint selskap ved å motta denne kulturprisen, som siden 1976 er utdelt til en lang rekke landskjente trønderske kulturpersonligheter og idrettsstjerner.

Håkon Bleken og Arve Tellefsen var de første prisvinnerne i 1976 og 1977. Åge Aleksandersen, Henning Sommerro, Jakob Margido Esp og Liv Ullmann har fått prisen. Det samme har Oddvar Brå, Berit Aunli, Grete Ingeborg Nykkelmo og Nils Arne Eggen. I fjor gikk prisen til Rennebumartnan for innsats innen husflid og håndverk.

Kulturprisen til DumDum Boys består av en glasskulptur utført av Cathrine Maske, et diplom og et pengebeløp på 25.000 kroner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media