DEBATT

Debatt: Innkjøpsordningen

Kulturrådet må stilles til veggs

Er det slik at ingen vil tørre å ta opp problemet med dette pengesløseriet? Er de folkevalgte så feige at de ikke tør å stoppe det?

FORSVINNER: Det er flere som meg i dette landet som maler bilder for framtida, ikke bare den fattige samtida – og det kunne kanskje tjene Norge at ikke alle verkene forsvant til USA, skriver Odd Nerdrum. Foto: Tor Arne Dalsnes / Dagbladet
FORSVINNER: Det er flere som meg i dette landet som maler bilder for framtida, ikke bare den fattige samtida – og det kunne kanskje tjene Norge at ikke alle verkene forsvant til USA, skriver Odd Nerdrum. Foto: Tor Arne Dalsnes / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I midt 55 års lange yrkesliv har jeg hver dag ofret en type liv for en annen. Dette var jeg forberedt på da jeg som 18 åring bestemte meg for å bli klassisk figurativ maler. Å gå i dybden i materien, å lære å oppfatte naturens former, og å lære å male sanselige valører er et studie som aldri avsluttes – fordi grekernes skulpturer er evighetens ideal, slik Jesus er for de kristne.

Etter å ha blitt forbigått gang på gang fikk jeg, ufortjent nok, et treårig arbeidsstipend på 80-tallet, ca. 20 år etter min debut. Bortsett fra dette har jeg skattet millionbeløp fra salg av mine malerier, og bidratt til fellesskapet gjennom fire rettssaker og et urettmessig skattekrav på allerede beskattede midler på 10 millioner kroner.

Jeg har valgt et liv utenfor de finere kretser, men til gjengjeld skapt en god tilværelse som kitschmaler og lærer på frivillig basis til dedikerte studenter fra hele verden. Iløpet av min korte levetid har jeg aldri krevet noe annet av staten enn å få male og leve i fred.

Men, når mine skattepenger blir brukt til å finansiere avføring på offentlig scene må jeg protestere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer