Kulturredaktøren i Dagbladet ble lurt trill rundt

Etter Bjørgen-satire

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det satiriske nettstedet «5080 Nyhetskanalen», som publiseres på Dagbladet.no, la på lørdag den 22. februar ut en tulle-artikkel med tittelen «IOC bekrefter: Har funnet spor av Marit Bjørgen i dop».

Den satiriske nyhetsartikkelen skapte stor oppsikt og full forvirring i utlandet.

Blant annet det russiskbaserte nettstedet ruvr.ru hadde en dårlig dag på jobben da de oversatte den satiriske teksten med at Bjørgen var bekreftet dopingtatt - og at dette var bekreftet fra øverste hold.

• Hør telefonsamtalen øverst i saken!

En tulletelefon Mandagen etter at saken ble publisert fikk kulturredaktøren i Dagbladet, Geir Ramnefjell, en noe merkelig telefonsamtale.

Vedkommende som ringte introduserte seg som journalist fra den spanske, og internasjonalt anerkjente avisa, El País. Han lurte på om det var sant at Marit Bjørgen var blitt tatt for doping.

I ettertid viste det seg imidlertid at det slettes ikke var en journalist fra El Paìs som ringte, men at det var satirenettstedet 5080s egne folk som sto bak telefonsamtalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer