«Kulturstripa» flopper

Statskanalens kulturprogrammer har mistet hundretusenvis av seere etter flyttinga til NRK2.

SEERSVIKT: Helle Vaagland, Siss Vik, Vegard Larsen og Asbjørn Slettemark sliter med  trekke seere til sine kulturprogrammer. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
SEERSVIKT: Helle Vaagland, Siss Vik, Vegard Larsen og Asbjørn Slettemark sliter med trekke seere til sine kulturprogrammer. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 13. september ble NRKs storsatsning «Kulturstripa», med fire forskjellige programmer, sparket i gang på NRK2.

Dagbladet har gått gjennom seertallene, og publikum har definitivt ikke hoppet på NRK2s nye kulturbølge.

Ordinærsendingene av «Bokprogrammet» og «Lydverket» har mistet henholdsvis 200 000 og 80 000 seere etter at de ble flyttet fra NRK1 til NRK2.

«Nasjonalgalleriet» opplevde riktignok en seer-boom etter at programleder Helle Vaagland sendte ut sitt undertøysbilde på Twitter, men har i snitt hatt 200 000 færre seere enn det søsterprogrammet «Safari» hadde i vår.

- Passive seere NRKs kulturredaktør Hege Duckert, var godt forberedt på at de ville miste seere da de flyttet programmet fra NRK1 til NRK2.

- På NRK1 er det mange seere som lar kanalen stå på hele kvelden, og ikke er er så ivrige til å bruke fjernkontrollen. Det er krevende å flytte seerne over til NRK2, forklarer Duckert, som presiserer at de totale seertallene for ordinærsendingene og reprisene er langt mer tilfredsstillende.

På sine repriser på NRK1 trekker «Lydverket» 130 000 seere, noe som er tett opp mot det de hadde i vår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer