Kulturvokternes Danmark

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mitt ærend er å ta et oppgjør med venstresidens strategier i debatten om de etniske minoritetenes rolle i Danmark. Utgangspunktet mitt er ganske enkelt at vi som har en annen etnisk bakgrunn enn dansk ikke har behov for medlidenhet. Vi trenger heller ikke å få vite at vi bare skal tilpasse oss. Det vi har behov for, er rett og slett å bli respektert som likeverdige borgere.

Venstresiden har hittil ikke vært flinke nok til å være en motvekt til høyresiden i den danske integrasjonspolitiske debatten. Mange venstreorienterte mennesker har vært for raske til å putte etniske minoriteter ned i en stor kasse med betegnelsen «ofre». Uansett om man snakket om torturofre, analbetiske bønder eller velutdannede tannleger. Denne velmente sympatien står i veien for debatten om hva det er som skjer i det danske samfunnet, og hvilke endringer som er nødvendige.

Og den er til hinder for at vi som er de nye borgerne i Danmark skal kunne delta i debatten på likeverdig vis.

Ingen kulturer er uforanderlige. Heller ikke den danske. Men innvandringsdebatten har vært preget av det jeg kaller kulturvoktere. Og de finnes i alle politiske partier. De nasjonale kulturvokterne er redde for den innflytelsen nydanskene har på den danske kulturen, og ser helst at den oppbevares i et lufttomt rom. De humanistiske kulturvokterne har, i misforstått respekt for andre kulturer, ikke villet blande seg i om mennesker fra andre kulturer skal få lov til slå sine barn, for eksempel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer