- Kundene må punge ut

Der er full krig i tv-bransjen. Medieekspert sier at det eneste som er sikkert er at det vil bli dyrere å se på tv i fremtiden.

Går glipp av Tour de France: Konflikten mellom TV 2 og Canal digital, Homebase og Get gjør at nesten en million kunder står i fare for å miste TV 2 Zebra, som blant annet viser deler av Tour de France. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI
Går glipp av Tour de France: Konflikten mellom TV 2 og Canal digital, Homebase og Get gjør at nesten en million kunder står i fare for å miste TV 2 Zebra, som blant annet viser deler av Tour de France. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er full krig mellom TV 2 og tv-leverandørene Canal digital og Get.

Til retten Canal digitals 500 000 kabel-tv-kunder mistet denne uken TV 2 Zebra, samtidig truer Get med å ta TV 2 Zebra og TV 2 Sport av lufta for sine 450 000 kunder.

Kundene vil da gå glipp av blant annet mandagskampene i Tippeligaen og finaleetappen i Tour de France. TV 2 har også gått til retten for å stoppe det Get-eide selskapet Homebase fra å sende TV 2s kanaler til 20 000 bredbånds-tv-kunder.

Bakgrunnen for konfliktene er at TV 2 og distributørene ikke blir enige om hvor mye TV 2 skal ha betalt per kunde.

- Det blir dyrere Jarle Thalberg i mediebyrået Carat er usikker på hva som vil skje med kanaltilbudet hos Get og Canal digital, men sier at vi kan være sikre på at det blir dyrere med tv i tiden som kommer.  

- Kundene blir ikke spurt i disse tingene, de blir bare tilbudt ulike kanalpakker. Det kan være at totaltilbudet av tv-kanaler er så stort at kundene vil finne seg i at mindre kanaler som TV 2 Zebra -og Sport blir borte, sier han.

 Hvis TV 2 og kabel-tv-selskapene blir enige om en ny avtale der TV 2 får bedre betalt, tror Thalberg at kundene vil få regninga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer