Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kung Fu Girls gjenforenes på Øya

Fortsatt liv laga etter 13 år.

(Dagbladet.no): Etter å ha vært utgått fra selskapet i 11 år, slapp Sony i 2004 Kung Fu Girls\' 1993-klassiker «This is the Kung Fu Beat».

Tretten år etter avskjedskonserten gjenforenes nå bandet på Øyafestivalen til sommeren.

- For oss er dette hysterisk morsomt, vi prata faktisk om det på den aller første Øyafestivalen. Vi har spurt så mange ganger de siste årene at jeg tror de ble lei maset til slutt, forteller bookingansvarlig i Øyafestivalen, Claes Olsen.

Bandet ble dannet i 1991 av Bård Høvik, Andreas Grøtterud, Thor S. Kristiansen og Helge Stuedahl. Navnet ble hentet fra b-siden til Blondie-singelen «Denis». De fikk mye oppmerksomhet rundt utgivelsen av «This is the kung fu beat», men da plata bare solgte 3000 eksemplarer, fikk de sparken av Sony året etter.

Etter Kung Fu Girls spilte sin avskjedkonsert på So What! i Oslo 24. mai 1995, dannet Andreas Grøtterud og Bård Høvik Bonk - som også tidligere har spilt på Øya.

- Kung Fu Girls var et veldig viktig band på Oslo-scenen på begynnelsen av nittitallet, og platene står igjen som noe av det beste i norsk rockhistorie. Vi samlet bandet for at de skulle spille sammen i desember, vi måtte jo se om det fortsatt var liv laga, men det var fortsatt fantastisk, sier Olsen.

PÅ NY: Kung Fu Girls gjenforenes etter 13 år. Kanskje de kommer på tv denne gangen også. Foto: Stian Andersen
PÅ NY: Kung Fu Girls gjenforenes etter 13 år. Kanskje de kommer på tv denne gangen også. Foto: Stian Andersen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media