KOMMENTARER

- Kunne aldri skjedd i Sverige

Den svenske hoffeksperten Johan T. Lindwall rister på hodet over Märthas siste prosjekt.

PÅ ENGLEKONFERANSE: Martha Louise på englekonferanse i Torino.
Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
PÅ ENGLEKONFERANSE: Martha Louise på englekonferanse i Torino. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Det stormer rundt Märtha Louise igjen.

Det har vært interessant å følge de siste dagers hendelser på avstand her fra Sverige. Eller rettere sagt, de siste årenes hendelser. For faktumet er at prinsesse Märtha Louise er vant til å gå sine egne veier, men det som har skjedd nå nylig tar likevel kaka:
 
Å samarbeide med den britiske og selverklært synske stjernen Lisa Williams, som hevder at hun kan kommunisere med den andre siden - snakke med de døde - er naturligvis ikke greit. Ikke i det hele tatt.
 
Det stormet betydelig rundt Märtha Louise da hun for første gang snakket om englene sine. Det var selvfølgelig både overraskende og svært upassende for et medlem av den norske kongefamilien. En prinsesse bør ha bedre dømmekraft.
 
Men - som vanlig, ble Märtha Louise tilgitt, og kong Harald og dronning Sonja svarte med taushet. Kongeparet har verken med ord eller handlinger uttrykt offentlig hva de synes om datterens utspill.

Da Martha Louise i et intervju med Stavanger Aftenblad fortalte at hun kunne kommunisere med de døde, ble det litt i overkant mye for folk flest. Siden har prinsessen holdt en relativt lav profil.

Inntil nå.
 
Det er ikke greit å gå i partnerskap med en person som hevder å kunne snakke med døde folk når er prinsesse i Norge.

Det ser ut til at Märtha Louise ikke forstår at det er ikke bare seg selv hun representerer - hun har en prinsessetittel og er en del av kongefamilien. Med dét kommer et stort ansvar.

Jada, vi har også hatt våre problemer. Etter at vi engang iblant ba en stille bønn om å få en Ari Behn inn i den svenske kongefamilien, har vi hatt vår andel av bråk i form av en skandalebok om kongen og en brutt forlovelse.
 
Men jeg understreker - vi har aldri vært i nærheten av det som nå skjer med Märtha Louise. Jeg kan garantere at ingen svenske prinsesser eller prinser, eller kongen og dronningen for den saks skyld, noensinne ville sette seg selv i en slik situasjon.

Aldri.

Det er ikke bare et spørsmål om Märtha Louises troverdighet. Det handler også om troverdigheten til hele den norske kongefamilien.
 
Synes kong Harald og dronning Sonja at datterens seneste utspill er ok?

Neppe.

Det er fortsatt flere måneder til at samarbeidet med Lisa Williams starter. Hvis ikke Märtha Louise har innsett det selv, så har nok de rundt henne forstått at det vil være en katastrofe for prinsessen å stå på samme scene som Lisa Williams.
 
Men det viktigste:

Forbildet Märtha.

Märtha Louise er et forbilde for tusenvis av kvinner i Norge og Sverige.
Men det virker som at prinsessen har glemt akkurat det.

Johan T. Lindwall er hoffekspert i den svenske avisen Expressen, noe han har vært siden 2007. Han har også skrevet biografiene om de svenske kongebarna Victoria, Madeleine og Carl Philip.

HOFFEKSPERT: Johan T. Lindwall er hoffekspert i den svenske avisen Expressen, noe han har vært siden 2007. Han har også skrevet biografiene om de svenske kongebarna Victoria, Madeleine og Carl Philip.
HOFFEKSPERT: Johan T. Lindwall er hoffekspert i den svenske avisen Expressen, noe han har vært siden 2007. Han har også skrevet biografiene om de svenske kongebarna Victoria, Madeleine og Carl Philip. Vis mer

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer