Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kunne Clint, Bruce Willis og Stallone spilt i denne?

Se filmen til Eirik (20) og Torfinn (18).

Er du interessert i unge norske filmtalenter, har du en ekstra god grunn til å følge med på Dagbladet.no og Blink for tiden. Vi viser fram kortfilmene fra Amandus 2008, en filmfestival for unge under 20 år. Vi har også laget en egen pris, Publikumsprisen, der du kan være med å stemme fra din favoritt.

Se alle filmene og stem her.

I dag står «Robin» på programmet. Den er nominert i klassen for fiksjon, og er laget av Eirik Sæter Stordahl (20) og Torfinn Rønning Sanderud (18).

Her forteller guttene om filmen.

Gi en kort anmeldelse av «Robin»:

- Robin er et kompakt hverdagsdrama om vennskap og svik. 

Hvor har dere fått inspirasjon til å lage den?

Eirik: - Historien berører tema vi alle har et forhold til. Spiren til fortellingen ble sådd da jeg møtte to gutter som var på vei til en bursdag og begynte å spinne videre på den situasjonen. Jeg hadde lenge vært fascinert av det kompakte drama - enhet i tid, rom og sted. Filmen er nok preget av både Torfinns og mitt ønske om å fortelle en historie så presist og kortfattet så mulig.

Hvilket utstyr brukte dere? 

Torfinn: - Denne filmen er filmet med et Beaullieu 6008s, på Kodak Vision2 250D, med Schneider/Krauznach zoomlinse. Vi har tatt opp lyden på et enkelt DV-kamera, og i tillegg brukt noe griputstyr produsert av Panther.

Hvor mye kostet det?

Torfinn: - Kanskje ikke det mest relevante spørsmålet? Det har kostet en del. Men vi har vært heldige å få støtte, slik at vi fikk gjennomført det vi ville.

Hva er deres favorittfilm?

Eirik: - Jeg har ikke én bestemt favorittfilm, men akkurat nå er jeg veldig fascinert av «A.I.» og «Evig solskinn i et plettfritt sinn». «Iraq in Fragments» er forøvrig en helt fantastisk dokumentar som alle fortjener å oppleve.

Og favorittregissør?

Torfinn: - Igjen, det er ikke mulig og trekke frem en spesiell. Men jeg kan jo igjen gi fra meg noen navn som er verdt og nevne: Ridley Scott, Joachim Trier, Steven Speilberg og Michel Gondry. Mange av disse har egentlig bare gjort en eller to filmer jeg liker, men de har til gjengjeld gjort en så god jobb at de fortjener å være på denne lista.

Hvilken film så dere sist?

Eirik: - Jeg tror det var «Grease», av alle ting. Eller «I Am Legend». Er ikke helt sikker.

Torfinn: - «Om forlatelse». Ja, det er en jentefilm - men det er vel greit å gråte litt innimellom?


Laster dere ned film fra nettet?

Torfinn: - Noen jobber drithardt for å ta fine bilder. Så skal du laste ned en versjon, komprimert til helvete og tilbake igjen, og liksom nyte det du ser? Nei, det må da være grenser - film er best på kino! Jeg blir like provosert hver gang jeg ser «se film på DVD»-reklamene.

Hvilken filmanmeldelse leste dere sist?

Torfinn: - På bussen på vei til jobb i dag så jeg over skulderen til en fyr som satt foran meg. «Mannen som elsket Yngve» fikk fire. Teller det?

Hva synes dere om norsk film?

Eirik: - Norsk film er som film ellers; det finnes noe dårlig, noe greit, noe bra og noe utrolig bra. Jeg har inntrykk av at vi har fått flere filmer i de to siste kategoriene de siste årene. Det er flere nye, norske filmer som har begeistret meg. «Reprise» er en favoritt. 

Hvilke skuespillere skulle spilt i en gjeninnspilling «Robin»?

Eirik: - Nøyaktig de samme.

Torfinn: - Men om filmen skulle blitt annerledes, noe som er natulig siden man lager en remake, ville jeg valgt Bruce Willis, Sylvester Stallone, Clint Eastwood og Marlon Brando:

Marlon Brando: «Where are you guys going?»
Bruce Willis: «A birthday party».
Marlon Brando: «What is it you\'ve got there? Is it for me?»

Marlon tar konvolutten.

Marlon Brando: «Ten kroner?»
Clint Eastwood: «You\'ve got something for me too, punk?»
Sylvester Stallone: «No, the present is from both of us!»

Og hvem skulle laget musikken?

Eirik: - Jeg hadde slått til hvis Kjartan Kristiansen hadde sagt ja.

Torfinn: - Eirik, uten tvil. Eller kanskje Eddie Vedder? Først og fremst fordi det hadde vært kult å møte ham.

Liker du «Robin»? Her kan du stemme på den!

Clint Eastwood: -You\'ve got something for me too, punk? Torfinn ser for seg hvem som skal spille tøff i en remake av «Robin».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media