Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kunne du tenke deg å se denne filmen neste mandag?

Bli med i vår filmklubb, så får du billetter til eksklusiv førpremiere for en femmer. Og du kan ta med en venn!

(Dagbladet): Den 7. april 2009 opplevde den amerikanske fraktskipkapteinen Richard Phillips marerittet alle som seiler gjennom Aden-bukta øst for Afrika frykter: En bording av pirater.

Kapteinen lot mesteparten av mannskapet på skipet låse seg inn i maskinrommet mens han selv ble stående på brua. Der ble han tatt som gissel og ført bort i et av skipets livbåter. Først tre dager senere kom det amerikanske sjøforsvaret til unnsetning. En skuddveksling førte til at tre pirater døde. Phillips var den eneste overlevende i livbåten.

Tobarnsfaren fra Massachussetts, som kom uskadet hjem og ble gjenforent med sin familie, trenger neppe noen ytterligere bekreftelse på at han har opplevd en meget dramatisk episode. Men nå er han gestaltet av Tom Hanks på kinolerretet.

«Captain Philips» har fått gjennomgående gode kritikker i amerikansk presse, og er da også regissert av Paul Greengrass, som gjorde en meget imponerende jobb med å dramatisere en historie fra virkeligheten da han lagde «United 93» om en av kapringene den 11. september 2011. Greengrass har også naglet publikum til kinosalene med to av filmene i Jason Bourne-serien.

Neste helg har filmen premiere på norske kinoer - og nå kommer vi til saken. For melder du deg inn i Dagbladets filmklubb kan du se den sammen med en venn, før den har ordinær premiere, og det for bare fem kroner.

Filklubbvisningene av «Captain Phillips»:
OSLO: 14. oktober kl. 17:30 (Ringen kino)
BERGEN: 14. oktober kl. 18:00 (Magnus Barfot)
TRONDHEIM: 14. oktober kl. 18:00 (Nova)
TROMSØ: 14. oktober kl. 18:30 (Aurora kino Fokus)
STAVANGER: 14. oktober kl. 18:00 (SF Kino)

Slik funker Dagbladets filmklubb: Torsdagen før visning sender filmklubben ut invitasjoner til medlemmene på SMS. Det koster fem kroner å motta denne tekstmeldinga. Det er lett å melde seg ut. Gå til en av kinoene vi samarbeider med og vis fram SMS'n, så får du to billetter uten å betale noe mer.

Slik melder du deg inn: Send FILMKLUBB BY til 2400, der BY er Oslo, Bergen, Trondheim eller Stavanger.

Eksempel: FILMKLUBB OSLO til 2400.

Ta med deg mobilen til din kino med SMS'en klar for å hente billetten. Billetter deles ut til salen er full. Altså: Førstemann til mølla.

Slik melder du deg UT: Send FILMKLUBB BY STOPP til 2400. Eksempel: FILMKLUBB OSLO STOPP til 2400.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media