«Kunne ein fallert forfattar vore surrogatmor for å spe på dei skrale inntektene sine?»

Olaug Nilssen skriver seg inn i surrogatidebatten.

SURROGATI I PRAKSIS: Dr. Nayna Patel ved Kaival-hospitalet i Anand i India gjennomfører en ultralydundersøkelse på en 30 år gammel kvinne som bærer fram tvillinger for et ventende par. Foto: Sam Panthaky / AFP / NTB Scanpix
SURROGATI I PRAKSIS: Dr. Nayna Patel ved Kaival-hospitalet i Anand i India gjennomfører en ultralydundersøkelse på en 30 år gammel kvinne som bærer fram tvillinger for et ventende par. Foto: Sam Panthaky / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ville eg ha brukt surrogati til å få barn dersom eg hadde muligheit til det?

Eg anar ikkje, spørsmålet er fjernt, det er absurd. Eg treng ikkje vurdere det, eg treng aldri vurdere det, eg har tre barn og eg har fått dei sjølv, ikkje var det vanskeleg heller.

Ville eg ha tilbudt andre å vere surrogatmor for dei?

Det er også eit fjernt og nesten absurd spørsmål, ikkje er det lov og ikkje kjenner eg nokon som har bruk for det. Trur eg, i alle fall, folk fortel jo ikkje nødvendigvis venene sine at dei er ufriviljug barnlause.

Eg er opplært til å late vere å spørje andre om kvifor dei ikkje har barn, men det er først og fremst fordi eg trur dei kan bli fornærma over at eg tar for gitt at dei absolutt vil ha. Det er i alle fall dei friviljug barnlause eg oftast har høyrt tiradar og lest kronikkar frå, dei likar ikkje å bli spurt om kvifor dei ikkje har barn.

«Kvinne.32.Infertil» er dei første orda i Mala Naveens bok «Den globale baby». Under kapitteloverskrifta «Skammens rom» beskriv ho eit skjebnefelleskap på fertillitetsklinikkens venterom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer