- Kunne ikke la være å danse

Mira Craig var aktiv både på og foran scenen under Moldejazzens siste dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Først entret verdensstjernen India Arie scenen på Romsdalsmuseet i Molde, etter henne kom en spacet og tøff Anja Garbarek. Siden kom Silje Nergaard og dysset over 5000 publikummere i søvn. Men så kom Mira Craig og tok publikum med storm. På det meste hoppet nesten 5000 mennesker i takt med Mira. Etter konserten ble Dagbladet invitert med backstage som eneste av media.

─ Fy søren, dette var helt vilt. Folk var jo med som bare det. Og når de gir meg slik respons, gir jeg enda mer av meg selv, konkluderte Craig til Dagbladet minutter etter konsertslutt.

- India husket meg!

Mira Craig var i særdeles godt humør. Før konserten traff hun India Arie, som husket henne fra et kort møte i New York for noen år tilbake.

─ Ikke nok med at hun husket meg, men hun husket også hva jeg hadde på meg, strålte Craig.

Mira forteller videre at hun har likt India Arie siden den første skiva hennes, spesielt hennes tekstmateriale. Det var kanskje årsaken til at hun kastet seg ut i dansen blant publikum mens Arie var på scenen.

─ Ja, det stemmer. Med et slik vær og en så god stemning kunne jeg ikke la være, forteller hun energisk.

Trond kul og Ari kjekk

OPPTRÅDTE UNDER MOLDEJAZZEN: Mira Craig dro først på konsert med India Arie. Så holdt hun selv konsert under Moldejazzen. FOTO: ERIK HATTREM
OPPTRÅDTE UNDER MOLDEJAZZEN: Mira Craig dro først på konsert med India Arie. Så holdt hun selv konsert under Moldejazzen. FOTO: ERIK HATTREM Vis mer

Mens Silje Nergaard klemte ut sine rolige jazzballader, ankom kulturminister Trond Giske konsertarenaen. Han stilte seg opp bakerst på VIP-området og nøt musikk og stemning. Men hvor var Mira da? Burde ikke hun sittet på kjendisministerens skuldre?

─ Ha, ha, nei du er ikke sann, bryter hun ut i latter. Jeg var og spiste mens Trond så på Silje. Men jeg må få sagt dette. Trond er kjempekul. Han er ærlig opptatt av musikk. Når han drar i gang prosjekter og festivaler, så reiser han dit og stiller opp med interesse. Vi er heldige som har en minister som er glødende opptatt av norsk musikk og kultur.

Fredag kveld spilte Mira på Ari Behns festival, Føling i Fjøra. Der bemerket Behn at Mira var sexy. På spørsmål om en gift mann bør si sånt om langt yngre jenter, bryter Mira nok en gang ut i latter.

─ Ha, ha. Du må ikke spørre meg om dette. Kan du ikke ringe Märtha, da? Neida, Ari har jo den største dama i landet. Og Ari har jeg kjent siden jgeg var liten. Han pleide å holde skrivekurs på Anti-rasistisk senter, avslutter hun.

I det vi avslutter intervjuet backstage, entrer arrangementsansvarlig Svein Folke-Olsen Miras VIP-telt.

─ Mira, vi har plukket ut åtte tilfeldige fans. Kan de få møte deg?

─ Så klart, sier hun med et bredt smil, og forlater det inngjerdede backstageområdet og tar i mot fansen til klemming og autografskriving.

- Kunne ikke la være å danse
IDOLET: India Arie gjestet scenen på Moldejazz i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer