Kunne «Star Wars: Episode VII» blitt bra uten denne mannen?

Snart 40 år som C-3PO.

IKLER SEG KOSTYMET NOK EN GANG: Også i «Star Wars: Episode VII» vil Anthony Daniels ikle seg C-3PO-kostymet. Foto: LUCASFILM
IKLER SEG KOSTYMET NOK EN GANG: Også i «Star Wars: Episode VII» vil Anthony Daniels ikle seg C-3PO-kostymet. Foto: LUCASFILM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Om du tar en kikk på IMDb-profilen til Anthony Daniels vil én ting gjøre seg klart ganske raskt:

Denne mannen har omtrent bare spilt den samme rollen, androiden C-3PO, siden «Star Wars» i 1977 - hans andre film på lerretet.

Joda, klart. Det er en og annen birolle, eller gjesterolle her - spesielt på begynnelsen av 90-tallet, da Daniels forsøkte å komme seg utenfor «Star Wars»-sfæren - men over halvparten av alle skuespillerjobbene hans har vært i kraft av den gylne roboten.

En autoritet - Å gjøre det i alle disse ulike variantene er fascinerende. Jeg har vært i studio i dag, og jeg er faktisk ganske sliten fordi Threepio er en slitsom figur - han er alltid veldig spent, på nippet til panikk. Det er derfor han er så morsom, fordi han alltid er på feil sted, sier Daniels til Entertainment Weekly.

Som den eneste skuespilleren som George Lucas har innrømmet at har fått endret replikkene sine, er Daniels etterhvert en autoritet på sin egen figur. Og det sier sitt, når alle veteranene fra den første trilogien blir å se i «Episode VII».

I løpet av snart fire tiår som roboten har imidlertid Daniels én replikk som han liker minst av alle, fra den første «Star Wars»-filmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer