Kunnskap om nordområdelogistikk

Centre for High North Logistics (CHNL) er bredt forankret. Norsk og russisk næringsliv, akademia og myndigheter har bidratt til senterets aktiviteter og utvikling gjennom tre år. At CHNL er et redskap for Tschudi Shipping Company faller på sin egen urimelighet.

IKKE RIKTIG: Hovedformålet med Centre for High North Logistics er å utvikle kunnskap om logistikk i nordområdene. «Når det i media har vært framstilt som at senteret var et «Tschudi senter» underforstått at CHNL ivaretok interesser for Tschudi, blir dette veldig feil,» skriver kronikkforfatterne. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
IKKE RIKTIG: Hovedformålet med Centre for High North Logistics er å utvikle kunnskap om logistikk i nordområdene. «Når det i media har vært framstilt som at senteret var et «Tschudi senter» underforstått at CHNL ivaretok interesser for Tschudi, blir dette veldig feil,» skriver kronikkforfatterne. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med bakgrunn i oppslagene i media om Centre for High North Logistics (CHNL) ønsker et samlet styre å kommentere noen av forholdene som etter styrets mening er blitt feil framstilt eller ikke har kommet fram i medias dekning de siste ukene.

CHNL er et senter som er åpent for alle interessenter og er en del av de maritime næringenes satsing på offentlig-privat samarbeid rundt forskning og formidling av forskningsresultater, Global Maritime Knowledge Hub (GMKH). GMKH som ble etablert på initiativ fra Oslo Maritime Network og Rederiforbundet definerte tidlig arktiske operasjoner som et av forskningsfokusområdene.

Hovedformålet med senteret er å utvikle kunnskap om logistikk i nordområdene og bidra til kontakt og samarbeid mellom næringsliv og akademia for å skape interesse for nordområdelogistikk.

Målgruppen for senterets virksomhet har vært og er derfor næringslivet, utdannings- og forskningsinstitusjoner i inn- og utland. Internasjonal myndighetskontakt inngår som en naturlig del av denne aktiviteten fordi senterets målsetting per definisjon er grenseoverskridende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer