- Kunnskapsløs og krenkende

Hylland Eriksen om «Naive Norge».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV2-DOKUMENTAR: Det var med en viss forbauselse at jeg registrerte at TV2 nylig (4/12) viste filmen «Naive Norge» av Christofer Owe, der det ble vist innslag fra et seminar organisert av Culcom (Kulturell kompleksitet i det nye Norge), Universitetet i Oslos strategiske forskningsprogram. Filmen er en journalistisk arbeidsulykke; den er kunnskapsløs, ensidig og krenkende overfor både majoritet og minoriteter - men det kan godt være at den hellige ytringsfrihet legitimerer at slikt søppel sendes over eteren så lenge TV2-ledelsen tror at «folk» vil ha det, og at sjikanøs omtale av minoriteter er greit så lenge seertallene er akseptable.

OWE KONTAKTET undertegnede i forkant av Culcom-seminaret, som gikk av stabelen høsten 2004, og presenterte seg da som en fotograf i ferd med å lage en dokumentarfilm fra Holmlia. Som et element i filmen ønsket han et innslag med seg selv på talerstolen idet han fremførte en liten monolog om flerkulturalitet. Hadde jeg vært mer formalistisk og mistenksom, ville jeg selvfølgelig ha nektet ham dette. Programmet var spikret, og innlederne var kunnskapsrike forskere fra Norge, Sverige og Danmark. I pluralismens, åpenhetens og ikke minst improvisasjonens navn satte jeg ham likevel inn som et slags pauseinnslag. Over telefonen fremstod han nemlig som en artig og kuriøs type. Hvorfor ikke, tenkte jeg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer