DEBATT

Debatt: Helsesektoren

Kunnskapsløst om kommunikasjon

At et kraftig kutt av kommunikasjonsansatte i statlig helsesektor skal gi bedre helsetjenester, vitner om manglende forståelse for hva kommunikatorer gjør og bidrar til.

NAIVT: Det er naivt å tro at det blir bedre helsetjenester av at fagpersoner skal sette egne oppgaver til side for å bruke tid på et fag de ikke har kunnskap om, skriver innsenderen som reagerer på forslaget om store kutt av kommunikasjonsansatte i helsesektoren. Foto: NTB Scanpix
NAIVT: Det er naivt å tro at det blir bedre helsetjenester av at fagpersoner skal sette egne oppgaver til side for å bruke tid på et fag de ikke har kunnskap om, skriver innsenderen som reagerer på forslaget om store kutt av kommunikasjonsansatte i helsesektoren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Når Frp's Åshild Bruun-Gundersen foreslår å kutte 47,5 av 57,5 årsverk innen kommunikasjon i statlig helsesektor, viser hun mangel på innsikt i kommunikasjonsfaget.

Årlige undersøkelser blant Kommunikasjonsforeningens medlemmer viser at kommunikasjonsmedarbeidere i direktorater og etater har mange ulike oppgaver.

Kommunikasjonsansatte i staten jobber med innhold til digitale kanaler og bidrar i utvikling av nye og bedre digitale tjenester for brukerne. De arbeider med klarspråk og formidler statistikk og forskningsresultater. De lager informasjonskampanjer for å bidra til at vi alle får den kunnskapen vi har krav på, og de er tilgjengelige for journalister. Alt dette er det også god helse i!

Kommunikasjon er et fag. Kommunikatorer jobber med intern rådgivning, krise- og beredskapsplaner og internkommunikasjon. Det har aldri vært lettere for innbyggere, journalister og politikere å finne informasjon. Mye takket være kommunikasjonsfolk. Å tro at disse oppgavene enkelt kan løses av andre fagfolk framstår i beste fall som uvitende.

Det er naivt å tro at det blir bedre helsetjenester av at fagpersoner skal sette egne oppgaver til side for å bruke tid på et fag de ikke har kunnskap om.

Forslaget til Bruun-Gundersen handler også om forholdet mellom politikere og forvaltning. At politikere i sentrale posisjoner kan mene noe om et fagområde i et institutt med 1000 ansatte, er i seg selv oppsiktsvekkende og bryter med god skikk. Får dette legitimitet, frykter vi at den faglige integriteten og styrken i forvaltningen settes på en alvorlig prøve.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer