Du leser nå Dagbladet Pluss

Kunst kan hjelpe mot frykten for framtida

Nå er det viktig å lage kunst som endrer på ting.

DOKUFIKSJON: Bilder fra boka «ZZYZX» av Gregory Halpern. Fotografen har brukt fem år på boka som tar utgangspunkt i det dokumentariske, men som også har elementer av fiksjon i seg. Foto: Gregory Halpern / MACK
DOKUFIKSJON: Bilder fra boka «ZZYZX» av Gregory Halpern. Fotografen har brukt fem år på boka som tar utgangspunkt i det dokumentariske, men som også har elementer av fiksjon i seg. Foto: Gregory Halpern / MACKVis mer

I november åpnet den tjuende utgaven av Paris Photo i de ærverdige lokalene i Grand Palais midt i Paris. Det første som møtte publikum, var standen til Taka Ishii-galleriet som var dekket i sølvfolie, en effekt som naturligvis gjør at de skiller seg ut blant alle de hvite små kubene, og i verket «Katsura» til Yasuhiro Ishimoto kunne man på en måte se veien videre. Det var en fin distraksjon fra både valgresultater og tankene på fjorårets terrorangrep som gjorde at messen i fjor måtte stenge to dager tidligere.

Det Los Angeles-baserte galleriet M+B lenger nede i gangen viste blant annet nye arbeider fra Ellen Carey, Matthew Brandt og Matthew Porter. Shannon Robertson kunne fortelle om en noe mer forsiktig kjøperskare i år sammenliknet med tidligere år. Noe av grunnen kan være frykten for framtida. Da kan faktisk kunst hjelpe, som den vakre opphengingen av «Handbook to the Stars», boka Peter Puklus hos galleriet Robert Morat. Puklus er for tiden aktuell med boka «The Epic Love Story of a Warrior» som tar for seg en fragmentert, fotografisk reise gjennom den europeiske historien.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.