Kunst og krim på Shetland

Britisk krim i klassisk stil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: En mann med klovnemaske blir funnet hengt i et naust, og den døde viser seg å være vanskelig å identifisere. Politietterforsker Jimmy Perez må trenge inn i kunstnermiljøet på Shetland for å løse gåten.

Jimmy Perez

«Hvite netter» er den andre av Ann Cleeves’ fire planlagte krimromaner fra Shetland med politimannen Jimmy Perez i hovedrollen. Den første, «Svart som ravnen», ble kåret til årets beste britiske krim i 2006, så lista er med andre ord lagt meget høyt for de kommende bøkene. Men så langt lever hun absolutt opp til forventningene.

Ann Cleeves skriver kriminalmysterier i god, gammeldags britisk stil, og det er først og fremst settingen som gjør bøkene eksotiske. Hovedpersonen er en innfødt shetlender, selv om etternavnet Perez antyder at han er en outsider, og han har en inngående kjennskap til folkelynnet og et stort nettverk (det bor bare drøyt 22 000 mennesker der ute). Han har ingen egentlig makker, men når det skjer drap, får Shetland-politiet assistanse fra Inverness. Som i forrige bok er teamet anført av Rod Taylor, en mann som får selv Duracell-kaninen til å virke dorsk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer