Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kunst og mat på samme fat

Kunstneren Kenneth Hansen og kokken Trond Moi har koblet sine kreative hoder sammen. Resultatet kan du se og spise på Henie-Onstad Kunstsenter i Bærum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Acryl på papir» har reklamemannen og kunstneren Kenneth Hansen (48) kalt utstillingen som åpner på restaurant Bølgen & Moi i kveld. Rett og slett. Men utstillingen er mer enn som så. I tillegg til femten fargerike malerier består den av 140 dekorerte tallerkener, alle nummererte og til salgs, malte fat og skåler, samt egne vannflasker. Og nå er det opp til kokken å sette sitt særpreg på kunstverket.

- Min tanke er å kombinere mat og kunst, som jeg mener har mye til felles. Kokker har lett for å tenke bare smak, men for meg er det kunstneriske minst like viktig, sier Trond Moi (29).

Seks retter er spesialkomponert til utstillingen, men hvordan det endelige resultat blir vet verken kunstneren eller kokken før maten står på bordet. Stikkordene er lek, engasjement og overraskelse.

- Trond og jeg jobber mye på samme måte, ved at ting blir til underveis, sier Kenneth Hansen.

Bildene hans preges av bred penselføring, og er fulle av bevegelser. Disse bevegelsene vil Moi prøve å fange gjennom maten.

- Fargene og bevegelsene er viktige. Selv om Kenneth har brukt mye sort og blått, som er vanskelige matfarger, sier kokkekunstner Trond Moi.

MATKUNST: Kunst og mat hører sammen mener Trond Moi og Kenneth Hansen.