Kunst på sitt mest brutale

Outsider-kunst laget av psykiatriske pasienter får innpass på Trafo Kunsthall.

FORTELLERVILLIG: Ann-Mari Erichsens detaljerte akrylmalerier ett av mange fortellervillige og visuelt sterke innslag i utstillingen «Svanene fra Lazarusdalen». Foto: Trafo Kunsthall
FORTELLERVILLIG: Ann-Mari Erichsens detaljerte akrylmalerier ett av mange fortellervillige og visuelt sterke innslag i utstillingen «Svanene fra Lazarusdalen». Foto: Trafo KunsthallVis mer

Et egenartet og originalt utstillingsprogram fortsetter på Trafo Kunsthall i Asker, med den nyåpnete utstillingen «Svanene fra Lazarusdalen – norsk Outsider Art».

Det er litt av en utstillingstittel, og på mange måter også litt av en utstilling. Det handler om billedskaping, forestillingsevne og psykisk sjukdom. I videre forstand handler det om kunst, kunstinstitusjon og hva som nå egentlig er kravene for å kvalifisere som kunstner og medlem av lauget – og om det nå i det hele tatt spiller noen rolle.

Intensitet

Utstillingen består av nyere og eldre pasientarbeider fra Dikemark sykehus, og verker fra Trastad Samlinger ved Sør-Troms Museum. Sistnevnte har i 15 år arbeidet for at såkalt «ufiltrert kunst» eller «rå kunst» skal få anerkjennelse både blant publikum og i det etablerte kunstmiljøet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.