Anmeldelse: Isah - «sukkerspinn & hodepine (del 1)»

Kunsten å gjøre Stavanger-dialekt sexy

Karpes hemmelige våpen, Isah, debuterer på stødige, amorøse bein.

Foto: Michael «akam1k3» Angeles
Foto: Michael «akam1k3» AngelesVis mer

«sukkerspinn & hodepine (del 1)»

Isah

5 1 6

RnB

Plateselskap:

SDKT Ent. / Universal Music

«Det vokalmessige kjærlighetsbarnet til Justin Bieber og The-Dream.»
Se alle anmeldelser

ALBUM: På samme måte som Anderson .Paak revitaliserte Dr. Dre og sørget for å ta comeback-albumet «Compton» til nye høyder, var Stavanger-unggutten Isah en essensiell del av den musikalske helheten da Karpe (Diem) tidligere i år returnerte med sin kanskje mest spennende utgivelse til dags dato.

At sangeren nå i etterkant nyter en av bransjens største hyper, burde med andre ord ikke overraske noen.

Skal vi tro av dagens EP-slipp «sukkerspinn & hodepine (del 1)», er det heller ingen grunn til å forvente noe annet enn gull, grønne skoger og godlåter for og fra 19-åringen fremover.

Som det vokalmessige kjærlighetsbarnet til Justin Bieber og The-Dream (og med en meloditeft som burde gjøre samtlige av hans norske R&B-kolleger nervøse) følger Isah opp suksessen fra Dutty Dior-samarbeidet «HALLO» med et fokusert knippe tunes som klarer den tilsynelatende umulige kunsten å gjøre Stavanger-dialekt sexy.

«1 natt» åpner gildet med nydelige sjangerklisjér fra det vi i mindre politisk korrekte tider ville ha kalt en vaskeekte fitteprins («Og smilet ditt så fint, eg dør / Oh shit, kjolen stram / Sexy når du går i rød»), før hovedpersonen befester sin sukkersøte status med lekne «bonbon» og skrur tiden tilbake til R&Bens tidlige 2010-tall på «blackberry». Assistert av beats fra SDKT-produsentene Mogilla og Pluto blir helheten på skiva upåklagelig, og når både tempo og lysstyrke skrus ned på babymakeren «fly» er arven etter sjangerhelter som Tank, Lloyd og Avant til å både ta og tafse på.

Personlig er jeg ikke fullt så glad i den omfattende engelskbruken på «rewind», men forstår samtidig også det fremtidsrettede ønsket om å bevege seg utenfor landegrensene. Og akkurat dét er en strategi som fort kan gi full uttelling for Isah.

Frem til da er det bare for alle fedre der ute å låse døtrene sine innendørs.