Anmeldelse: Isah - «sukkerspinn & hodepine (del 1)»

Kunsten å gjøre Stavanger-dialekt sexy

Karpes hemmelige våpen, Isah, debuterer på stødige, amorøse bein.

Foto: Michael «akam1k3» Angeles
Foto: Michael «akam1k3» Angeles Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: På samme måte som Anderson .Paak revitaliserte Dr. Dre og sørget for å ta comeback-albumet «Compton» til nye høyder, var Stavanger-unggutten Isah en essensiell del av den musikalske helheten da Karpe (Diem) tidligere i år returnerte med sin kanskje mest spennende utgivelse til dags dato.

At sangeren nå i etterkant nyter en av bransjens største hyper, burde med andre ord ikke overraske noen.

Skal vi tro av dagens EP-slipp «sukkerspinn & hodepine (del 1)», er det heller ingen grunn til å forvente noe annet enn gull, grønne skoger og godlåter for og fra 19-åringen fremover.

Som det vokalmessige kjærlighetsbarnet til Justin Bieber og The-Dream (og med en meloditeft som burde gjøre samtlige av hans norske R&B-kolleger nervøse) følger Isah opp suksessen fra Dutty Dior-samarbeidet «HALLO» med et fokusert knippe tunes som klarer den tilsynelatende umulige kunsten å gjøre Stavanger-dialekt sexy.

«1 natt» åpner gildet med nydelige sjangerklisjér fra det vi i mindre politisk korrekte tider ville ha kalt en vaskeekte fitteprins («Og smilet ditt så fint, eg dør / Oh shit, kjolen stram / Sexy når du går i rød»), før hovedpersonen befester sin sukkersøte status med lekne «bonbon» og skrur tiden tilbake til R&Bens tidlige 2010-tall på «blackberry». Assistert av beats fra SDKT-produsentene Mogilla og Pluto blir helheten på skiva upåklagelig, og når både tempo og lysstyrke skrus ned på babymakeren «fly» er arven etter sjangerhelter som Tank, Lloyd og Avant til å både ta og tafse på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer