Kunsten å holde beina på bakken

ZEN: Det har alltid fantes behov for veiledning både innen politikk og livskunst. Det ville være interessant å se Liv Signe Navarsetes zen-rådgivning i et slikt lys, i stedet for å forstå den entydig som en banaliserende trend.

—JORDNÆRT: «Det er slett ikke sikkert at dette tankegodset fra Østen er så langt fra vår egen kultur som mange har lett for å tenke», skriver innsenderen om Liv Signe Navarsetes rådgivningsutgifter til zen-coaching.
—JORDNÆRT: «Det er slett ikke sikkert at dette tankegodset fra Østen er så langt fra vår egen kultur som mange har lett for å tenke», skriver innsenderen om Liv Signe Navarsetes rådgivningsutgifter til zen-coaching. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Liv Signe Navarsete har brukt 43 000 kroner på rådgivning fra firmaet Zen Leadership. Mange har reagert på at kommunal-og regionalministerens selvutvikling betales av departementet skråstrek skattebetalerne. Hos enkelte kommentatorer kan det også spores en skepsis mot coaching generelt, og mot buddhistisk inspirert lederutvikling i særdeleshet.

Både PR-ekspert Jarle Aabø og valgforsker Frank Aarebrot er overrasket over at Navarsete har benyttet seg av denne typen coaching. I deres øyne er hun «ei skikkelig bondekjerring» som har «beina godt plantet på Sogn- og Fjordane-jorda» Aarebrot forbinder henne derfor ikke med zenbuddhisme, som ifølge ham burde være forbeholdt «en sart blomst på jakt etter seg selv». Aabø sier til VG at det er «ynkelig at en mektig statsråd leker med buddhisme, nyreligiøsitet og New Age», og trekker paralleller til Snåsamannen og Märthas engleskole. Han tror Senterpartiets velgere vil riste på hodet av denne type terapi, «jordnære bønder» som de er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer