Kunsten å høres ut som noe annet enn slitne veteraner

DumDum Boys med fornyet livsgnist som band - men ikke som låtskrivere.

HVER GANG DE ELDES: DumDum Boys bruker mye kreativ energi på å kamuflere låtenes manglende klassikerpotensial. Fra venstre Aslak Dørum, Prepple Houmb, Kjartan Kristiansen og Sola Johnsen. Foto: Mette Randem
HVER GANG DE ELDES: DumDum Boys bruker mye kreativ energi på å kamuflere låtenes manglende klassikerpotensial. Fra venstre Aslak Dørum, Prepple Houmb, Kjartan Kristiansen og Sola Johnsen. Foto: Mette Randem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Lekent, lurvete og lødig. DumDum Boys klarer virkelig å framstå med fornyet livsgnist og med forførende overbevisning på sitt tiende album.

Slitne rockemenn, med et par ujevne post-comebackplater på samvittighet, blir som nye — enda en gang.

Men er de egentlig like gode, like vitale, like poetisk hardtslående, like melodisk innsmigrende og like hektende i riffene som i glansdagene?

Spørsmålet kan godt henge igjen i lufta mens det opplagte slås fast:

Ja, DumDum har åpenbart kost seg i studio med produsent Bent Sæther fra Motorpsycho. Det er mye gjennomtenkt musikologi i fargeleggingen av dette albumet.

Stones-fantasier Sammen har de utvidet paletten en god del (strykere, Clarence Clemons-saksofon, kvinnelige korister), og ikke minst lever de ut flere langtidslagrede rockfantasier, mange av dem med tydelige lydbildemarkører, kameraføringer eller stemninger hentet fra Rolling Stones:

For eksempel det innledende tittelsporet, som utvikler seg fra en tilsynelatende ganske prototypisk DumDum-låt til å bli helt «Exile On Main Street» i ånd og stemning (nærmere bestemt «Rocks Off») i det de ruller inn i det første refrenget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer