Kunsten å mobbe norsk film

Kanskje er det bare filmfolk som er plaget av den, jeg tenker på støystyrken i klagesangen over hvor klønete de er. Attpåtil har de fått det med å vinne ærespriser på festivaler verden rundt også, men for filmer som ingen vil se. Makan!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Derfor er det ikke noe rart at de må trå til som snadder for media, som alltid like disponibel skandale. Dette er blitt tradisjon, og den er særnorsk med mobbingen som vane, selv når hensikten er å skrive noe fornuftig om aktuelle problemer.

Ta nå oppslaget her i avisa (14. ds.) om underskuddene i filmselskapenes regnskaper. Et nedslitt tema i kulturlivet, fordi alt som fins går med underskudd i teatrene, orkestrene, operaen, bibliotekene og må ha stønad fra staten, vi gjesper over selvfølgeligheten. Eneste håp om leservennlighet ligger hos filmen.

Derfor klinket vi til her i bladet sist mandag med åtte centimeter høye typer over dobbeltsidig oppslag for å melde - ikke at tredje verdenskrig var brutt ut - men at norsk filmproduksjon «halter videre med statsstøtte». Ingressen gispet over at «staten pøser hvert år millioner inn i filmselskaper» fordi «bransjen vil dø uten jevn tilførsel av statsstøtte».

Sånne oppslag lager seg selv, uavhengig av teksten, og med såpass lang tradisjon at jeg for min del møtte den for femti år siden, og levde med den i tjue år, uforanderlig. Enkelte nyanser blir synlige under nært samliv. La meg nevne to av dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer