Apokalypse i det ville vesten:

Kunsten å reise til Peru og ødelegge en Hollywood-karriere

Dennis Hoppers' «The Last Movie» endelig ute på markedet.

LEGENDARISK: «The Last Movie» er historien om hvordan Dennis Hopper dro med seg en haug med kjente og ukjente skuespillere, country-sangere og filmfolk til Peru. Filmen er blitt både beryktet og legendarisk, men knapt noen har sett den inntil nå. Foto: NTB Scanpix
LEGENDARISK: «The Last Movie» er historien om hvordan Dennis Hopper dro med seg en haug med kjente og ukjente skuespillere, country-sangere og filmfolk til Peru. Filmen er blitt både beryktet og legendarisk, men knapt noen har sett den inntil nå. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SOM DET BLIR SAGT: Det koster å være kar. Kompromisser og samarbeid var ikke spesialdistansen til skuespilleren og regissøren Dennis Hopper (1936-2010). Han var en filmens villmann med helt spesielle ideer om hva som var riktig metode.

Hopper levde livet hardt og helhjertet, inntil han måtte gi etter for prostatakreft, 74 år gammel. Da hadde han 204 registrerte filmer som skuespiller bak seg, inkludert en rekke TV-episoder i starten på karrieren, og en serie roller som psykotisk morder og gærning på slutten. Han hadde også regissert seks langfilmer, noe han gjerne skulle gjort mer av.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer