DEBATT

Kunsten å stigmatisere

Media har framstilt meg som en høyreekstrem som hater muslimer.

ALDRI HØYREEKSTREM: Jeg har aldri vært høyreekstrem. Det må være lov å være skeptisk til innvandring, lov å si ifra, lov å være imot radikal islamisering., skriver Lena Andreassen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ALDRI HØYREEKSTREM: Jeg har aldri vært høyreekstrem. Det må være lov å være skeptisk til innvandring, lov å si ifra, lov å være imot radikal islamisering., skriver Lena Andreassen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

At fortiden er noe som henger ved deg til evig tid, kan jeg skrive under på. Min fortid som deltaker og leder i det høyreekstreme miljøet i og rundt Norwegian Defence League (NDL) har fått til tider store konsekvenser for meg, mye på grunn av hvordan media fremdeles framstiller meg. De henviser til meg som «tidligere leder av NDL» i sammenhenger der dette er helt uhørt og uvesentlig.

Alle journalister i dette landet vet at jeg i tiden etter har tatt sterkt avstand fra det høyreekstreme, jeg har faktisk ved flere sammenhenger advart om farene ved dette miljøet.

Det er sikkert mye rart man kan si eller konkludere om meg på bakgrunn av min fortid, men sannheten er at jeg var godtroende og naiv, samt sterkt samfunnsengasjert. Jeg lot meg ledes inn på en sti som jeg ikke så konsekvensene av før det var for seint.

Det er ingen hemmelighet at jeg som mange andre ser på den radikale delen av islam som en trussel mot samfunnet vårt. Når det er sagt, så er jeg og har alltid vært Palestina-venn og har ved flere anledninger engasjert meg for det palestinske folk og gått i demonstrasjonstog side om side med mange flotte muslimer. Det er ikke menneskene jeg er imot, men den radikale delen av islam.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer