«Kunsten å tenke negativt» fikk pris

Vant regipris på filmfestival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regissør Bård Breien har vunnet regiprisen for filmen «Kunsten å tenke negativt» på filmfestivalen i Karlovy Vary i Tsjekkia.

Prisen ble delt ut under filmfestivalen i Tsjekkia lørdag kveld. Bård Breiens debutfilm «Kunsten å tenke negativt» hadde internasjonal premiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen for en uke siden.

Både presse og publikum lot seg umiddelbart rive med av filmen, og applausen varte lenge etter filmens slutt.

– Humoren gikk rett hjem hos tsjekkerne. Det var rett og slett kjempestemning, sa Breien til film og tv-bladet Rushprint etterpå.

Juryformann Peter Bart, sjefredaktør i bransjebladet Variety, fortalte ifølge Breien at han ikke hadde sett maken til publikumsrespons siden Michael Moore viste sin dokumentar «Fahrenheit 9/11» i Cannes.

Bård Breien har selv skrevet manus til «Kunsten å tenke negativt».

Stor interesse Nordisk International Sales har allerede solgt filmen til Frankrike «for en sum man ikke er vant til å få for norske filmer», ifølge produsent Dag Alveberg, og også til Hellas og Taiwan. Flere avtaler er under forhandling, opplyser Norsk Filminstitutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer