DEBATT

Kunsten å være konstruktiv

Oslos håndverkere kommer med konstruktiv kritikk av byrådets bilpolitikk. Men på Facebook blir dette snudd på hodet, i jakten på nye fiendebilder.

PÅ HODET: - Håndverkernes høringssvar illustrerer godt forskjellen på å leve av å piske opp stemningen i sosiale medier og det å jobbe for faktisk endring, skriver artikkelforfatteren. Foto: Heiko Junge / Scanpix
PÅ HODET: - Håndverkernes høringssvar illustrerer godt forskjellen på å leve av å piske opp stemningen i sosiale medier og det å jobbe for faktisk endring, skriver artikkelforfatteren. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I et høringssvar fra Oslo håndverk og industriforening, beskriver håndverkerne de problemene de opplever som følge av byrådets politikk om et bilfritt sentrum. Kjernebudskapet er at det ikke tas nok hensyn til summen av ulemper nåværende politikk har ført til for de som må bruke bilen på jobb. Blant annet kan vi lese at:

«Fjerning av parkeringsplasser på gateplan (flere håndverkerbiler går ikke inn i p-hus), endring av kjøremønster og økte bomavgifter, utgjør en ikke ubetydelig belastning for våre medlemmer som utfører oppdrag innenfor Ring 1. Våre medlemmer opplever økte utfordringer med å komme frem til næringsparkeringene, oppdragsstedene, finne p-plasser generelt og økt kjørelengde i sentrum».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer