Kunsten å være Sonja

For første gang viser dronning Sonja store deler av sin private kunstsamling og egne fotografier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Dronning Sonja tok seg tid til selv å vise Dagbladet rundt i utstillingslokalene til Scandinavia House i New York i går.

Mandag åpner dronningen den unike utstillingen på Manhattan. Malerier fra hennes egen private kunstsamling skal for første gang vises fram for offentligheten i utlandet. Bare en gang tidligere har noen av maleriene vært vist fram i Norge. Samtidig debuterer dronningen selv som kunstner. Fotografier som hun har tatt på turer i fjellheimen på Sunnmøre vises fram.

TIL TROSS FOR den siste hektiske innspurten er det en strålende opplagt dronning Dagbladet møter.

-  Det er klart jeg er spent. Det hadde vel du også vært om det var dine bilder som ble stilt ut, sier dronning Sonja.

19 fotografier pryder nå en av utstillingsveggene i galleriet på Scandinavia House. Sammen med dronningens bilder henger arbeider av kunstneren Ørnulf Opdahl.

-  Det er en stor ære å få stille ut sammen med dronningen. Men det er enda morsommere å få være på tur med henne. Hun er en skikkelig fjellgeit. Du skal være i god form for å holde følge med henne på fjellet, sier Ørnulf Opdahl til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer