FOTOKUNST:  Fotografiene til tyske Oliver Sieber kan beskues hele denne uka hvis du rusler rundt i Oslo på jakt etter neste motiv. Eller neste stopp. Eller neste gang. Foto: Oliver Sieber
FOTOKUNST: Fotografiene til tyske Oliver Sieber kan beskues hele denne uka hvis du rusler rundt i Oslo på jakt etter neste motiv. Eller neste stopp. Eller neste gang. Foto: Oliver SieberVis mer

Kunsten å få fotografier ut til fotfolket

Med åtte containere fulle av fotobøker åpnet Fotobokfestival Oslo før helga. I en av containerne er det en rekonstruksjon av baren fra den legendariske fotoboka «Café Lehmitz» av svenske Anders Petersen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Fotokunst i bokser gatelangs er noe nytt:

- Nye formater for fotografi er det vi trenger, opplevelsen av å se ei bok inne i en container er da glitrende, er det ikke? Den tyske forleggeren og kuratoren Marcis Schaden smiler fra øre til øre over Skype når han forteller om The Photobook Museums Mobile Edition, som består av store containere plassert midt på Youngstorget i Oslo.

Seks ulike fotobøker vil kunne utforskes i hver sin container, og i den sjuende vil det bli mulig å nyte en kaffe på Café Lehmitz. Containeren inneholder en rekonstruksjon av baren fra den legendariske fotoboka «Café Lehmitz» av svenske Anders Petersen.

Inne i den siste kan publikum selv gå på oppdagelse i en slags festivalbutikk hvor man kan kjøpe mange ulike type fotografiske publikasjoner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn