THE ART OF BOWIE: I Bowies diskografi finner vi mange hint til konkrete kunstnere. For eksempel skal portrettet av Bowie på coveret til plata «Heroes» være inspirert av den tyske maleren Erich Heckels mannsportrett Roquairol fra 1917. Han lot også kunstnere lage covere til sine egne album, her et maleri av James Cochran aka Jimmy C showing til 1973-albumet «Aladdin Sane». Foto: NTB SCANPIX
THE ART OF BOWIE: I Bowies diskografi finner vi mange hint til konkrete kunstnere. For eksempel skal portrettet av Bowie på coveret til plata «Heroes» være inspirert av den tyske maleren Erich Heckels mannsportrett Roquairol fra 1917. Han lot også kunstnere lage covere til sine egne album, her et maleri av James Cochran aka Jimmy C showing til 1973-albumet «Aladdin Sane». Foto: NTB SCANPIXVis mer

Kunsten å være Bowie

Rocklegende og stilikon - og lidenskapelig kunstsamler.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Det mest interessante for en kunstner er å lete i kulturens rester og vrakgods; å se på det som er glemt og som ikke blir tatt på alvor. Med det samme noe blir kategorisert og akseptert, blir det del av hovedstrømmens tyranni, og mister sitt potensial.»

Disse ordene kunne tilhørt en hvilken som helst av samtidskunstens insidere og bransjeprofesjonelle, men ble sagt av David Bowie i et intervju med New York Times-kritiker Michael Kimmelman i 1998.

Det er kanskje ingen oppsiktsvekkende uttalelse all den tid Bowie ble ansett som populærmusikkens største kunstner, i kraft av den ustoppelige eksperimentviljen og kreativiteten han viste gjennom hele karrieren.

Men han snakket ikke her om seg selv eller et utvidet kunstbegrep, men om billedkunstnere han var opptatt av og lot seg inspirere av.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn