Kunsten å være Bowie

Rocklegende og stilikon - og lidenskapelig kunstsamler.

THE ART OF BOWIE: I Bowies diskografi finner vi mange hint til konkrete kunstnere. For eksempel skal portrettet av Bowie på coveret til plata «Heroes» være inspirert av den tyske maleren Erich Heckels mannsportrett Roquairol fra 1917. Han lot også kunstnere lage covere til sine egne album, her et maleri av James Cochran aka Jimmy C showing til 1973-albumet «Aladdin Sane». Foto: NTB SCANPIX
THE ART OF BOWIE: I Bowies diskografi finner vi mange hint til konkrete kunstnere. For eksempel skal portrettet av Bowie på coveret til plata «Heroes» være inspirert av den tyske maleren Erich Heckels mannsportrett Roquairol fra 1917. Han lot også kunstnere lage covere til sine egne album, her et maleri av James Cochran aka Jimmy C showing til 1973-albumet «Aladdin Sane». Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det mest interessante for en kunstner er å lete i kulturens rester og vrakgods; å se på det som er glemt og som ikke blir tatt på alvor. Med det samme noe blir kategorisert og akseptert, blir det del av hovedstrømmens tyranni, og mister sitt potensial.»

Disse ordene kunne tilhørt en hvilken som helst av samtidskunstens insidere og bransjeprofesjonelle, men ble sagt av David Bowie i et intervju med New York Times-kritiker Michael Kimmelman i 1998.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer