LÆR AV TRÆR: Tyske Joseph Beuys var død lenge før internettalderen og de billige flyreisenes tid. Men hans innsikter om nødvendigheten av balanse mellom kultur og økologi er mer gyldige enn noen gang. Bildet viser et av trærne i prosjektet «7000 Eichen»: Sju turen eiketrær plantet i anledning Documenta-utstillingen i Kassel i 1982. FOTO: DAVID BEHRINGER
LÆR AV TRÆR: Tyske Joseph Beuys var død lenge før internettalderen og de billige flyreisenes tid. Men hans innsikter om nødvendigheten av balanse mellom kultur og økologi er mer gyldige enn noen gang. Bildet viser et av trærne i prosjektet «7000 Eichen»: Sju turen eiketrær plantet i anledning Documenta-utstillingen i Kassel i 1982. FOTO: DAVID BEHRINGERVis mer

Kunsten og karbonet

Den internasjonale samtidskunsten har blitt en global maskin på høygir. Og maskinen går på fossilt brensel.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

JULESNØEN kom seint denne gangen også. For min del ble høytiden preget av styrtregn og stormkast innover et bekmørkt nordvestland. Ingenting nytt sånn sett, altså.

Men både affektive framtidspessimister og mer faktaorienterte klimabevisste har denne høsten bokstavelig talt fått vann på mølla, idet elvene på Vestlandet har flommet over og dratt med seg hus og halve bygder.

Meteorologene har utstedt doble OBS-varsler, forfattet faktabokser om El Niño og meldt om varme- og nedbørsrekorder over en lav Gore-Tex-foret sko.

Tanken på at vi kanskje har mye skyld i dette selv, burde være nok til å gi noen hver søvnløse netter. Også oss i kunstbransjen. Kanskje særlig i kunstbransjen - i alle fall enkelte deler av den.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn