Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Kunsten og karbonet

Den internasjonale samtidskunsten har blitt en global maskin på høygir. Og maskinen går på fossilt brensel.

LÆR AV TRÆR: Tyske Joseph Beuys var død lenge før internettalderen og de billige flyreisenes tid. Men hans innsikter om nødvendigheten av balanse mellom kultur og økologi er mer gyldige enn noen gang. Bildet viser et av trærne i prosjektet «7000 Eichen»: Sju turen eiketrær plantet i anledning Documenta-utstillingen i Kassel i 1982. FOTO: DAVID BEHRINGER
LÆR AV TRÆR: Tyske Joseph Beuys var død lenge før internettalderen og de billige flyreisenes tid. Men hans innsikter om nødvendigheten av balanse mellom kultur og økologi er mer gyldige enn noen gang. Bildet viser et av trærne i prosjektet «7000 Eichen»: Sju turen eiketrær plantet i anledning Documenta-utstillingen i Kassel i 1982. FOTO: DAVID BEHRINGER Vis mer

JULESNØEN kom seint denne gangen også. For min del ble høytiden preget av styrtregn og stormkast innover et bekmørkt nordvestland. Ingenting nytt sånn sett, altså.

Men både affektive framtidspessimister og mer faktaorienterte klimabevisste har denne høsten bokstavelig talt fått vann på mølla, idet elvene på Vestlandet har flommet over og dratt med seg hus og halve bygder.

Meteorologene har utstedt doble OBS-varsler, forfattet faktabokser om El Niño og meldt om varme- og nedbørsrekorder over en lav Gore-Tex-foret sko.

Tanken på at vi kanskje har mye skyld i dette selv, burde være nok til å gi noen hver søvnløse netter. Også oss i kunstbransjen. Kanskje særlig i kunstbransjen - i alle fall enkelte deler av den.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?