Kunsthøgskolen + BI = sant

Studentsamarbeid om design.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det er en viktig del av utdanningen at studentene forstår hvordan det er å arbeide i næringslivet, sier Halldor Gislason, dekan på fakultet for design ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO).

Han tok initiativet til samarbeidsprosjektet mellom KHIO og BI i Oslo, der KHIOs designstudenter og BI-studenter på bachelorprogrammet for kultur og ledelse samarbeidet om å utvikle kulturprosjekter.

- Noe slikt samarbeid har aldri før skjedd i Norge, og det er klart det finnes noen barrierer. KHIO-studentene tenkte nok at BI var for kommersielt, mens vi trodde ikke at de skulle gå inn i prosjektet og være så engasjerte, sier Donatella de Paoli, førsteamanuensis på BI.

Ferdige produkter

Studentene ble satt sammen i tverrfaglige grupper, og fikk i oppdrag å utvikle ideer til produkter, lage forretningsplaner, finne målgruppe og planlegge finansiering.

- Flere hadde laget så definerte forslag at de faktisk kunne søke penger av kulturrådet og Innovasjon Norge. Det virket som om samarbeidet skjerpet begge parter, mener de Paoli.

Prosjektet varte i fire uker og ble avsluttet med en presentasjon av ideene fredag 26. januar. De i alt 90 studentene hadde fått i oppgave å å utvikle produkter som kunne gjøre Oslo til en kreativ sone. Blant ideene var miljøvennlige klær, lyddusjer og billettautomater til kulturarrangementer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer