Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kunstig årstid

TØNSBERG (Dagbladet): Det har ikke manglet på tilbud for de kunstinteresserte i sommer. Fra sør til nord har galleriene tilbudt sommerutstillinger, men været er feil. Uansett.

- Vi har også vært på utstillinger i Drøbak, Oslo og Holmestrand, sier ekteparet Leif B. og Marit H. Garmann fra Bergen. De ser på seg selv som interesserte i kunst, og utstillingen «Natten i norsk maleri» på Haugar Vestfold Kunstmuseum i Tønsberg faller absolutt i smak. Utstillingen med bidrag fra blant annet Edvard Munch, Theodor Kittelsen og Nicolai Astrup ble åpnet 2. juni og fortsetter fram til begynnelsen av september.

Hyttefolket svikter

- Vi har hatt mellom fem og seks tusen besøkende, og det er jeg sånn passe fornøyd med, sier direktør Jan Åke Pettersson ved Haugar Vestfold Kunstmuseum. Samtidig innrømmer han at det var andre forhold sommeren 1999 da Kjartan Slettemark og Odd Nerdrum sto for kunstverkene.

- Da hadde vi nærmere åtte tusen besøkende, men i år tror jeg at været har vært altfor bra.

Som normalt i sør

Vi drar enda lenger sør. I Christianssand Kunstforening er det den 90 år gamle fredrikstadkunstneren Herman Hebler som har hatt oppgaven med å trekke folk.

- Vi har hatt et normalt besøk, men det kommer ikke mange når det er varmt, forteller resepsjonist Tone-Lise Magnussen ved Christianssand Kunstforening. Rundt ti mennesker har daglig besøkt galleriet.

OK i Tromsø

Da har det vært mer folksomt i Solvorn innerst i Sognefjorden.

- Så langt har 3657 betalende pluss omtrent 3000 av hotellets gjester sett blant annet Morten Juvets verker, sier hotellsjef Ole Henrik Nitter Walaker ved Galleri Walaker.

I Tromsø Kunstforening er de også relativt godt fornøyd med sommerens besøk. Anne Katrine Dolven, Tacita Dean, Mathew Hale og Kjetil Berge har trukket folk, men som Ajla Steinvåg i Tromsø Kunstforening selv sier det:

- Det kunne vært flere folk hvis været var annerledes.

GALLERISOMMER: Leif B. og Marit H. Garmann fra Bergen har fått med seg flere utstillinger i sommer. Her studerer de Harald Sohlbergs «Fra et hjem fra 1919». Bildet er en del av utstillingen «Natten i norsk maleri» på Haugar Vestfold Kunstmuseum i Tønsberg. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media