UKJENT VERDI: - Oslo kommunes kunstsamling skal ikke omsettes, og vi behøver derfor ikke til enhver tid å være oppdatert på pris eller kunstens verdi i et marked, sier direktør Hilde Barstad i Kulturetaten i Oslo. I øyeblikket er det 1642 kunstverk i Oslo kommunes eie man ikke vet hvor er. Foto: Lars Eivind Bones
UKJENT VERDI: - Oslo kommunes kunstsamling skal ikke omsettes, og vi behøver derfor ikke til enhver tid å være oppdatert på pris eller kunstens verdi i et marked, sier direktør Hilde Barstad i Kulturetaten i Oslo. I øyeblikket er det 1642 kunstverk i Oslo kommunes eie man ikke vet hvor er. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Kunstkaos i Oslo: Vet ikke hvor 1642 kunstverk er

I årevis har Oslo kommune manglet kontroll på kunstsamlingen sin. De vet ikke hvor kunstverk av flere av våre mest kjente kunstnere er.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

På et kontor i Brann- og redningsetaten henger to kunstverk av en av våre kjæreste kunstnere, Frans Widerberg. Plutselig en dag er de ikke der lenger.

Dermed havnet Widerbergs «Hester og ryttere» på lista over hele 1642 kunstverk i Oslo kommunes eie, med status «ikke funnet».

Verkene på denne lista har til felles at Oslo kommune ikke greier å redegjøre for om de er stjålet, kastet, eller flyttet uten at det er blitt registrert.

Gjennom to ramsalte rapporter har Kommunerevisjonen i Oslo slaktet kommunens manglende oversikt, men etter ni år kan ikke kommunen redegjøre for hvor disse verkene faktisk er.

Anerkjente kunstnere

På denne lista finner Dagbladet verker av flere svært anerkjente norske kunstnere:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn