Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kunstkonflikt om 15 millioner kroner

Mandag møter Pushwagner (69) eks-venn i retten.

GÅR I KRIGEN: Terje Brofos, bedre kjent som kunstneren Pushwagner, skal slåss for sin kunst i retten. Nå frykter advokatene for helsa hans. Foto: Scanpix
GÅR I KRIGEN: Terje Brofos, bedre kjent som kunstneren Pushwagner, skal slåss for sin kunst i retten. Nå frykter advokatene for helsa hans. Foto: Scanpix Vis mer

||| Men advokatene frykter Terje Brofos, aka Pushwagner, ikke har helse til å slåss for kunsten sin seks hele dager i retten.

Den kjente kunstneren har anlagt sak mot sin tidligere støttespiller Morten Dreyer for å få tilbake kunst han laget i en kritisk fase av livet sitt.

Verdien av de rundt 2000 kunstverkene Dreyer sitter på har vært anslått til 30 millioner kroner. Men etter det Dagbladet erfarer, skal den reelle verdien i dag være mindre enn halvparten.

I en uavhengig verdivurdering utført av kunsteksperten Morten Zondag for Oslo tingrett, er verdien satt til mellom 10 og 15 millioner kroner.

- Tendensiøs
Det var Dagens Næringsliv som først omtalte Pushwagners kamp for å få tilbake bildene. Morten Dreyer har følgende kommentar til den nøkterne verdivurderingen:

—En fjær blir til fem høns, sier ordtaket. Slik er det også med mange av påstandene jeg har kunnet lese i media det siste året. Dagens Næringsliv presenterte en svært tendensiøs historie i sin store artikkel i april 2008, og det forundrer meg ikke at sakkyndig vurderer samlingen til halvparten av hva Dagens Næringsliv beregnet den til, sier Dreyer.

Morten Zondag vil ikke kommentere saken.

- En Påkjenning
Pushwagner stiller mandag med to advokater i retten. I tillegg ga retten ham torsdag denne uka medhold i at hans nåværende velgjører Stefan Stray får være til stede alle de seks dagene rettssaken varer.

Stray, som vanligvis holder en svært lav profil, er ikke part i saken, men kan nå likevel komme til å representere Pushwagner.

—Det har vært viktig for oss å få rettens medhold i dette. Rettssaken vil være en stor påkjenning for Pushwagner og det er ikke sikkert han kan være til stede i retten hele tida, sier advokat Magnus Ødegaard til Dagbladet.

Pushwagner krever bildene tilbake, og rundt én million i erstatning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media