SLAKTES:Ulf Lundells kunst slaktes av svensk kunstkritiker. Foto: Christer Wahlgren/Expressen.
SLAKTES:Ulf Lundells kunst slaktes av svensk kunstkritiker. Foto: Christer Wahlgren/Expressen.Vis mer

Kunstkritiker slakter Ulf Lundells kunst

- Det er det verste jeg har sett, sier kunstkritiker.

(Dagbladet): Svenskenes nasjonalskald Ulf Lundells kunstutstilling har fått enorm oppmerksomhet i vårt naboland den siste tiden.

Siden kunstutstillingen åpnet i påsken har den blitt heftig besøkt, skriver svenske Expressen.

Slaktes Kunsten har lenge vært det tredje beinet i artisten og forfatteren Lundells virksomhet.

Men slett ikke alle er begeistret over musikerens malerferdigheter.

- Jeg gikk dit to ganger, for at jeg skulle være helt sikker på at jeg ikke misforstod, men dette er skit, sier en av de mange besøkende på utstillingen, kunstkritiker Carl-Johan Charpentier og slakter utstillingen totalt.

I avisa Ystad Allehanda spør han seg hva som skjer når signaturen blir viktigere enn kunsten.

«Jeg har besøkt minst femti utstillinger hvert år de siste tiårene, og har skrevet om kunst siden 1980. Lundells kunst i Simrishamn er den absolutt verste utstillingen jeg har sett; den er slurvete og dårlig planlagt», skriver han.

Vil ikke kommentere Charpentier beskriver maleriene som «kjappe sjeleløse blaff med prislapper på mellom tolv og trettisjutusenfemhundre, sannsynligvis malt på akkord».

Ulf Lundell sier til Expressen at han ikke kan kommentere kritikken.

- Jeg har ikke lest noe av kritikken og kan derfor ikke kommentere. Jeg har ikke lest en anmeldelse eller en reaksjon på noe av det jeg har gjort på mange år, skriver Lundell i en mail til avisa. 

Artisten har i tillegg til å drive med musikken, skrevet og malt siden 70-tallet. Utstillingen som åpnet i Simrishamn i påsken er derimot hans første soloutstilling og den første han har hengt opp selv.

Han gir sjelden intervjuer, men sa følgende i et åpenhjertig intervju med Dagbladet i august i fjor høst:

- Neste sommer har jeg 40-års jubileum som artist. Da legger jeg ut på min siste turné. Da blir jeg 65 år, og det er på tide å gi seg, sier Lundell.