Kunstner drapstruet

Svensk museum tok ned bildet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) «Du og ditt ekle arbeid kommer til å sette muslimene i Sverige i brann, ta lærdom av Holland,» er en av de truende e-postene som ble sendt til Världskulturmuseets aidsutstilling i Göteborg.

Meldingen henviser til drapet av den nederlandske filmskaperen Theo van Gogh som ble drept i fjor etter å ha laget en islam-kritisk film.

- Jeg har blitt tvunget til å ta ned bildet en gang tidligere på en utstilling. Da var det franske pensjonister som syntes den var umoralsk, sier den algeriske kunstneren Louzla Darabi til avisa GT.

Fikk 700 e-poster

Det er maleriet «Scène d\'Amour» (Kjærlighetsscenen) som har skapt bråk. Darabi har malt et par som har samleie og har skrevet en linje fra Koranen på toppen av bildet.

- Jeg kan forstå at noen oppfatter bildene mine som provoserende, mens andre ser på dem som et positivt bilde på virkeligheten. Men for dem som ikke kan arabisk er det vel bare et vanlig bilde, sier hun.

Kunstneren sier at hun malte bilde for å sette «hykleriet som kjennetegner den muslimske kulturens syn på seksualitet» på dagsordenen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.