Kunstner drapstruet

Svensk museum tok ned bildet.

(Dagbladet.no:) «Du og ditt ekle arbeid kommer til å sette muslimene i Sverige i brann, ta lærdom av Holland,» er en av de truende e-postene som ble sendt til Världskulturmuseets aidsutstilling i Göteborg.

Meldingen henviser til drapet av den nederlandske filmskaperen Theo van Gogh som ble drept i fjor etter å ha laget en islam-kritisk film.

- Jeg har blitt tvunget til å ta ned bildet en gang tidligere på en utstilling. Da var det franske pensjonister som syntes den var umoralsk, sier den algeriske kunstneren Louzla Darabi til avisa GT.

Fikk 700 e-poster

Det er maleriet «Scène d\'Amour» (Kjærlighetsscenen) som har skapt bråk. Darabi har malt et par som har samleie og har skrevet en linje fra Koranen på toppen av bildet.

- Jeg kan forstå at noen oppfatter bildene mine som provoserende, mens andre ser på dem som et positivt bilde på virkeligheten. Men for dem som ikke kan arabisk er det vel bare et vanlig bilde, sier hun.

Kunstneren sier at hun malte bilde for å sette «hykleriet som kjennetegner den muslimske kulturens syn på seksualitet» på dagsordenen.

Göteborg-museet tok ned bildet etter å ha fått rundt 700 e-poster.

Se flere av bildene til Darabi