Kunstner fortviler: - Forstår det ikke

Kunstverket «Midgardsormen» langs Akerselva i Oslo tilgrises med hundeposer, tomme røykpakker og annet søppel.

MISFORSTÅELSE: Marit Justine Haugens skupturer ble satt langs Akerselva som en hyllest til et av Norges største vann- og avløpsprosjekter. Flere ser imidlertid ut til å tro at skulpturene er søppelbøtter. Foto: Marie Røssland
MISFORSTÅELSE: Marit Justine Haugens skupturer ble satt langs Akerselva som en hyllest til et av Norges største vann- og avløpsprosjekter. Flere ser imidlertid ut til å tro at skulpturene er søppelbøtter. Foto: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kunstverket «Midgardsormen» ble avduket 31. oktober i fjor, og består av fem skulpturer plassert mellom Nybrua og Olafiaparken i Oslo. Skulpturene er en hyllest til ingeniørarbeidet bak et av Norges største vann- og avløpsprosjekter noensinne. Dette meldte kulturetaten i en pressemelding i fjor.

Det er imidlertid ikke alle som vet å sette pris på kunsten.

Søndag kveld var tre av fem skulpturer tilgriset med søppel. Både hundeposer, blomsterbuketter og tomme sigarettpakker var stappet inn i hulrom eller dandert på toppen av skulpturene.

Det er billedkunstner og arkitekt Marit Justine Haugen i Hagen/Zohar arkitekter som står bak kunstverket. Hun er kjent med tilgrisingen, og stiller seg uforstående til hvorfor skulpturene hennes brukes som søppelbøtter.

- Det synes jeg er veldig underlig. De inviterer ikke til å plassere søppel i dem. Kanskje fordi de er i samme høyde som avfallsbeholdere. Jeg vet ikke. Jeg kan ikke forstå det, sier hun til Dagbladet.

- Belastet strøk

Kunstprosjektet er et samarbeid mellom kulturetaten, vann- og avløpsetaten og bymiljøetaten i Oslo kommune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.