Kunstner fortviler: - Forstår det ikke

Kunstverket «Midgardsormen» langs Akerselva i Oslo tilgrises med hundeposer, tomme røykpakker og annet søppel.

MISFORSTÅELSE: Marit Justine Haugens skupturer ble satt langs Akerselva som en hyllest til et av Norges største vann- og avløpsprosjekter. Flere ser imidlertid ut til å tro at skulpturene er søppelbøtter. Foto: Marie Røssland
MISFORSTÅELSE: Marit Justine Haugens skupturer ble satt langs Akerselva som en hyllest til et av Norges største vann- og avløpsprosjekter. Flere ser imidlertid ut til å tro at skulpturene er søppelbøtter. Foto: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kunstverket «Midgardsormen» ble avduket 31. oktober i fjor, og består av fem skulpturer plassert mellom Nybrua og Olafiaparken i Oslo. Skulpturene er en hyllest til ingeniørarbeidet bak et av Norges største vann- og avløpsprosjekter noensinne. Dette meldte kulturetaten i en pressemelding i fjor.

Det er imidlertid ikke alle som vet å sette pris på kunsten.

Søndag kveld var tre av fem skulpturer tilgriset med søppel. Både hundeposer, blomsterbuketter og tomme sigarettpakker var stappet inn i hulrom eller dandert på toppen av skulpturene.

Det er billedkunstner og arkitekt Marit Justine Haugen i Hagen/Zohar arkitekter som står bak kunstverket. Hun er kjent med tilgrisingen, og stiller seg uforstående til hvorfor skulpturene hennes brukes som søppelbøtter.

- Det synes jeg er veldig underlig. De inviterer ikke til å plassere søppel i dem. Kanskje fordi de er i samme høyde som avfallsbeholdere. Jeg vet ikke. Jeg kan ikke forstå det, sier hun til Dagbladet.

- Belastet strøk

Kunstprosjektet er et samarbeid mellom kulturetaten, vann- og avløpsetaten og bymiljøetaten i Oslo kommune.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer