Kunstner og hans tidligere mesén krangler om millionskulptur

Men galleriet som selger den, har flere interessenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En gang var Øystein Norang den norske kunstneren Bjarne Melgaards mesén. Nå går Melgaard til sak mot forretningsmannen etter at Norang har støpt opp seks flere utgaver av Melgaards skulptur «Light Bulb Man» enn avtalt.

Samarbeidet mellom Megaard og Norang besto fra 1995 til 1998, og i 1997 ble fem eksemplarer av «Light Bulb Man» støpt. I fjor fikk Norang støpt ytterligere seks - fordi han mente de første fem ikke inngikk i avtalen mellom ham og Melgaard.

I mellomtida er Melgaard blitt et av Norges hotteste kunstnernavn, og kunsten hans har solgt i millionklassen.

- Jeg synes hele opplegget rundt skulpturene ligger på et pinlig nivå. Det handler bare om folk som vi gjøre en kjapp investering, sier Bjarne Melgaard til Dagens Næringsliv. Sammen med sin advokat Jarl Fronth, har han nå brakt saken inn for Oslo Tingrett, og kommer til å kreve erstatning fra Nordang.

Over to millioner

En av de seks omdiskuterte lyspæremennene selges nå som en del av Galleri Kaare Berntsens høstutstilling, som åpner i dag. Utgaven er signert BM 97 (Bjarne Melgaard 1997), men er ikke støpt det året, og selges sammen med en versjon i gips.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer