Kunstner pågrepet for veggmaleri dedikert til Liu Xiaobo

Kunster Hu Jiamin ble fredag pågrepet i Kina etter at han hadde avduket sitt nyeste verk – et veggmaleri til ære for den avdøde fredsprisvinneren Liu Xiaobo.

VANT FREDSPRIS: Fredsprisvinner Liu Xiaobo holder en dukke på et bilde tatt av kona hans. Nå er en kunstner pågrepet for å ha dedikert et veggmaleri til ham. FOTO: NTB Scanpix
VANT FREDSPRIS: Fredsprisvinner Liu Xiaobo holder en dukke på et bilde tatt av kona hans. Nå er en kunstner pågrepet for å ha dedikert et veggmaleri til ham. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kunstner Hu Jiamin avduket fredag veggmaleriet under Shenzhen-Hong Kong-biennalen som tar for seg urbanisme og arkitektur. Både Hu og hans kone ble pågrepet av kinesisk politi fredag kveld.

Hva som deretter har skjedd med paret, er ikke kjent.

Hu Jiamin har uttalt til South China Morning Post at han malte verket for å vise sin respekt for avdøde Liu Xiaobo, som døde i fangenskap i juli. Fredsprisvinneren Liu var en kjent kinesiske menneskerettighetsforkjemper og kritiker av landets regime. Veggmaleriet er oppført på en vegg i et tempel i Shenzhen og viser tre små rom, hvor det ene rommet har en tom blå stol foran et vindu med gitter.

Nyheten om Lius bortgang har blitt sensurert i Kina.

Både Hu og hans kone har fransk statsborgerskap, og den franske ambassaden i Beijing etterforsker saken.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer