Kunstner sjokkerer med helikopter laget av død katt

Påstår han «hedrer» katta ved å la den fly rundt med fuglene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kunstneren Bart Jansen mistet katta si, Orville, i ei bilulykke tidligere i år. I stedet for å gi katta en normal begravelse, ønsket kunstneren å gjøre noe spesielt ut av dødsfallet.

Orville var, som de fleste katter, glad i fugler mens han levde, og nettopp dette ga Bart Jansen ideen om å gjøre den døde kattekroppen om til et helikopter.

«Halvt katt, halvt maskin» - Etter å ha sørget en tid, fikk han propeller festet til kroppen posthumt, sier Jansen om «Orvillekopteret», som har vært mulig å oppleve på KunstRai-utstillingen i Amsterdam og seinere i sommer vil vises fram på en utstilling i Haag.

- Nå vil han snart fly med fuglene. Åh, som han elsket fugler.

Jansen omtaler «Orvillekopteret» som «halvt katt, halvt maskin» og mener prosjektet hans er med å hedre den døde katta. Katta er kalt opp etter Orville Wright, en av Wright-brødrene som oppfant den moderne flygemaskinen.

Blåser i kritikken Jansen har fått mye kritikk for sitt spesielle prosjekt. Dyrevernere mener han viser manglende respekt for det døde dyret, men kunstneren slår tilbake overfor TV 2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer