Kunstnere og klimatrusselen

Er norsk kulturliv så bundet av sin egen hverdag at de lukker seg for klimatrusselen?

(…) Norske kunstnere er opptatt av å utforske språket, skildre familien, melankolien, de ironiske små hverdagstingene, og de er ikke uten interesse for sex … Men i beskjeden grad virker dere opptatt av det forhold at vi for tiden beveger oss mot et sivilsasjonssammenbrudd.

Steinar Lem

og Rasmus Hanssoni et debattinnlegg

i Dagbladet«Endelig noen som tar bladet fra munnen. Problemet er at selvgodheten og den intellektuelle narsissismen som preger norsk kunst, spesielt litteratur og såkalt ny musikk, har ikke kapasitet til å se utover sin egen lille verden, langt mindre å ta ansvar for noe annet enn egen karriere. Jeg tror nok det er best for norsk miljødebatt at dette kobbelet av selvsentrerte personer holder seg unna offentlighetens lys, ellers blir trollene fort til stein.

Ferdinand«Men til vårt forsvar, så er den norske kunstscenen liten og kapitalstyrt. Det norske folk har ofte en laber interesse for kultur som ikke er morsom, eller så «skandaløs» at den omtales i «Se og Hør».

Det ligger også veldig grunnfestet i vår folkesjel at vi skal ha kunnskap om det vi uttaler oss om. Det er sikkert mange norske kunstnere som kunne tenke seg å målbære sin subjektive bekymring, på samme måte som DiCaprio gjør, men som ganske enkelt mangler mangler økonomi til å løfte produksjonen selv.

Mojo