Kunstnere som stiller ut Bataclan-terrorist vekker harme blant franskmenn. Ambassade uttrykker «sjokk og sorg»

«Martyrmuseet» kan oppleves i Berlin.

MARTYRMUSEET: I denne installasjonen henger historiske storheter som Sokrates side om side med terrorister. Foto: NTB Scanpix
MARTYRMUSEET: I denne installasjonen henger historiske storheter som Sokrates side om side med terrorister. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Utstillingen «Martyrmuseet», skapt av det danske kunstnerkollektivet «The Other Eye of the Tiger», stilles nå ut i Bethanien kunstgalleri i Berlin under den pågående kunstfestivalen Nordwind.

Det kontroversielle prosjektet vekker sterke reaksjoner, særlig i nabolandet Frankrike. En av installasjonene i det kontroversielle prosjektet viser nemlig portrettfotografier av 20 mennesker som «døde for sin overbevisning», og den døde terroristen Ismail Omar Mustafai er en av dem.

Terrorister og helter

Han var en mennene som tok livet av 90 mennesker under terrorangrepet mot konserthuset Bataclan i Paris i november 2015. Ved siden av et bilde av terroristen har de plassert en inngangsbillett til Bataclan.

I det samme kunstverket kan man også lese om Mohamed Atta, en av dem som kjørte et jetfly inn i World Trade Center i New York i 11. september 2001.

Portrettene av terroristene finnes side om side med historiske storheter som filosofen Sokrates og menneskerettighetsforkjemperen Martin Luther King.

Støttes av Flemming Rose

Utstillingen, som også er hyllet av kritikere, har tidligere fått stor oppmerksomhet hjemme i Danmark. Den prisbelønte danske forfatteren og journalisten Flemming Rose, mannen som trykket de omstridte Mohammed-karikaturene i Jyllands-Posten, er en av dem som har støttet prosjektet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer